Kutinjo + Dembele + 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.07.19. | 12:28

Šta će na kraju biti dovoljno

Duh iz boce je pušten, Nejmar opet trese Kataloniju, Francusku i fudbalsku planetu kao pre dve godine kada je otišao u PSŽ iz Barselone za svetski rekord od 222.000.000 evra.

Ovoga puta je situacija obrnuta i Nejmar traži transfer u suportnom smeru. Spreman je da se na kolenima vrati u Barselonu kako bi pobegao iz Pariza.

Izabrane vesti

A spremna je i Barselona da krene u realizaciju novog najvećeg transfera svih vremena. Kao što je PSŽ pre dve godine uz pomoć Nejmara, gomile agenata, igračevog oca i ostale bulumente izdejstvovao transfer koji je razbesneo Katalonce, tako sada Barsa sprema osvetu Naseru al Kelaifiju koji je besan zbog ponašanja Brazilca.

Nejmar je juče jasno rekao sportskom direktoru Leonardu da želi da ide, a ovaj mu je mirno odgovorio da nema ništa protiv ako Barselona ispuni teške uslove u komplikovanoj transfer operaciji. PSŽ je na početku odredio cenu od 300.000.000 evra za Nejmara što je za Barsu neizvodljivo, ali se spekuliše da će Sveci na kraju pristati na 222.000.000 evra koliko su platili Nejmara pre dve godine.

Sveci večeras u Drezdenu

PSŽ od 20.15 gostuje Dinamu iz Drezdena u okviru prijateljskog duela. Parižani su zakupili 65 jednokrevetnih soba u hotelu u centru Drezdena, a poznato je da Nejmar nije krenuo put Nemačke i neće biti deo spektakla na stadionu Rudlof Harbig, čiji kapacitet od 32.000 mesta će biti rasprodat.

Čak i ta suma je za Barsu nedokučiva. Katalonci su debelo zagazili u crveno sa budžetom za dovođenje i plaćanje igrača. Samo kupovine De Jonga i Grizmana su ih koštale skoro 200.000.000 evra, a potreban im je i štoper, vrlo verovatno i levi bek. Nerealno je da Barsa izdvoji preko 200.000.000 evra u kešu za Nejmara.

Kako onda ispuniti zahteve Svetaca?

L'Ekip je sinoć javio da je Barselona spremila prvu ponudu za Pari Sen Žermen i da ta ponuda ne sadrži novac već samo dvojicu igrača čliji ukupna vrednost prema proceni Katalonaca premašuje onih 222.000.000 evra. Jasno je na koga se misli…

Madridski AS se danas nadovezao na priču i otišao korak dalje. Otkrio je da je Barselona ponudila Filipea Kutinja i Usmana Dembelea, ali i 40.000.000 evra pride. Podsetimo, Demebele je doveden kao Nejmarov naslednik i plaćen je 105.000.000 evra (plus bonusi), a Kutinjo je iz Liverpula došao za 120.000.000 evra (plus bonusi). Međutim, nijedan nije ispunio očekivanja na Kamp Nou i cena im je pala. Barselona i dalje tvrdoglavo insistira da obojica vrede makar po 100.000.000 evra. Ali to može da priča sebi u ogledalo jer na fudbalskoj pijaci niko nije spreman da plati taj novac za njih. Kutinjova realna cena danas je oko 75.000.000 evra, Dembele zbog godina možda vredi malo više.

Olakšavajuća okolnost za Katalonce je što je PSŽ jedan od retkih klubova u kojima se Kutinjo i Dembele i dalje dobro kotiraju. Al Kelaifi je više puta pokušavao da dovede Kutinja, a u Dembeleu vide idealnog partnera Mbapeu pošto je to tandem koji bi trebalo da nosi francusku reprezentaciju narednih godina.

Međutim, Al Kelaifi i pored afiniteta rema Barsinom tandemu ne želi da ispadne gubitnik u celoj priči i da u zamenu za svoju prvu zvezdu dobije dvojicu igrača koji više nemaju mesta u Barseloni. Zato je verovatnija opcija da će Arapin tražiti makar 100.000.000 evra plus jednog od dvojice pomenutih i plus Umtitija ili Rakitića.

Kako god, sapunica je tek počela i ovo su tek početne pregovaračke pozicije. Nejmar insistira na transferu i to je ključna stvar. A ko će koga na kraju nadmudriti u pregovorima, ostaje da vidimo…

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara