Lautaro Martinez (©AFP)
Lautaro Martinez (©AFP)

Kutinjo mora da ide posle Interove pretnje – 111.000.000 evra do jula ili ništa od Lautara

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.05.20. | 09:01

Čelsi, Njukasl, Arsenal?

Danima su katalonski mediji vrteli sve moguće opcije, “nudili” Interu razne opcije sve nadajući se da će sledeće sezone pisati o igrama Lautara Martineza na Kamp Nou. Međutim, samo jedna izjava Interovog sportskog direktora Pjera Auzilija bila je dovoljna da potpuno promeni tok misli u Barseloni. A ona glasi: nikakve trampe, nikakvi popusti, aktivacija izlazne klauzule od 111.000.000 evra jedina je šansa.

I da sve bude još gore po Barselonu ona važi samo još nekoliko nedelja, a da bi bila aktivirana Katalonci bi morali da svih 111.000.000 evra isplate odjednom.

Izabrane vesti

Jedini način da Martineza odvedete iz Intera je da platite klauzulu. Svi znaju za nju, nema smisla ni da je krijemo. U njoj su i neki rokovi i vrlo precizni zahtevi. Prvo i osnovno, ona ističe početkom jula. A jedini je način da Lautaro Martinez ode, jer ga mi vidimo u Interu i naredne sezone. Nismo čak ni razgovarali s njim o transferu iz prostog razloga što se oslanjamo na njega. Ne zaboravimo da njegov ugovor sa Interom ističe tek za dve godine, a nemamo nameru da prodajemo najbolje igrače”, decidiran je Auzilio u izjavi za italijanski Skaj.

Dok se Barsa cenjka dakle mogla bi da ostane bez željenog igrača. Dovodili su se u vezu sa Lautarom i Čelsi i Mančester junajted, ali...

Mnogi su nas pitali. Istina, Barselona je bila najodlučnija. Imamo prijateljske odnose sa njima i u Barseloni dobro znaju da mi ne planiramo da prodamo Lautara Martineza i da je klauzula jedina opcija. Bili smo prilično jasni”.

Već narednog jutra reakcija na naslovnim stranama katalonskih medija. Mundo Deportivo je odmah krenuo u potragu za kupcem Felipe Kutinja o kome se do juče pisalo kao o sigurnom članu Kike Setjenove čete za narednu sezonu. Sad se međutim nabrajaju engleski klubovi koji bi mogli da plate 100.000.000 evra koliko Barselona ceni Brazilca.

Prva ideja je Čelsi, zaista bi im dobro došao i finansijski dobro stoje nakon što prošle godine nisu mogli da troše na pojačanja. Druga je Njukasl, ako uprava Premijer lige i dozvoli saudijskim šeicima da dođu na Sent Džejms Park i strovale na stotine miliona funti. Tu je dalje i Arsenal, mada na Emirejtsu para nema, ali sportski direktor Raul Sanljehi nekada je radio u Barseloni i možda bi mogao da iskoristi prijateljske veze na stadionu Kamp Nou. Za kraj, pominje se i Mančester junajted, mada nam posle dovođenja Bruna Fernandeša u januaru to deluje kao najmanje realna opcija.

Jasno je samo da je Barseloni potreban novac i to hitno. Ili ništa od Lautara, iako nije tajna i da igrač želi u Barsu.


Obaveštavaj me

Barselona
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara