Filipe Kutinjo slavi gol sa Džejkobom Remzijem (©Reuters)
Filipe Kutinjo slavi gol sa Džejkobom Remzijem (©Reuters)

Kutinjo nije zaboravio da igra fudbal: Ušao i spasio Vilu poraza od Junajteda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.01.22. | 20:33

Filipe Kutinjo upisao asistenciju na debiju za Aston Vilu

Voli Filipe Kutinjo da igra u Premijer ligi, a to je dobro poznato Stivenu Džerardu. Nekadašnji saigrač, sada trener Aston Vile, pozvao ga je da pomogne u borbi za opstanak klubu iz Birmingema. Kako nije igrao, niti bio srećan u Barseloni, Brazilac se rado odazvao pozivu, a da mu je promena prijala, pokazao je već u prvom nastupu za svoj novi klub.

Ušao je u 68. minutu, odmah nakon što je Bruno Fernandeš dao svoj drugi gol za vođstvo gostiju 2:0. U 77. je učestvovao u akciji iz koje je Džejkob Remzi smanjio zaostatak Vile, a u 82. doneo izjednačenje i konačnih 2:2.

Izabrane vesti

Posle dešavanja u prvom poluvremenu delovalo je da ćemo gledati meč identičan onom od pre pet dana, kada je Mančester slavio 1:0 u duelu FA kupa.

Ekipa Ralfa Rangnika rano je povela, već u 6. minutu, a onda se povukla i prepustila loptu rivalu. Imali su Džerardovi igrači nekoliko opasnih napada, ali nisu uspeli da izjednače.

Kada je u 77. minutu Fernandeš pogodio za 2:0, posle greške Sansona i ukradene lopte Freda - a odličnim udarcem pod prečku sa ivice kaznenog - delovalo je da je Portugalac servirao osvetu golmanu Aston Vile Emilijanu Martinezu koji krajem septembra prošle godine provokativno zaplesao posle Brunovog promašenog penala za 1:1 u poslednjim trenucima meča.

Društvenim mrežama momentalno su počeli da kruže snimci te situacije i Argentinčevog velikog kiksa sa prvi gol Junajteda večeras, ali na scenu je onda stupio Filipe Kutinjo i pokazao da nije zaboravio da igra fudbal. Rastu šanse Aston Vili za povratak dobrim rezultatima, koji su stigli dolaskom Stivena Džerarda na klupu, ali onda i nestali (tri uzastopna poraza pre ovog remija, samo jedna pobeda u prethodnih pet mečeva)... A debitovao je večeras i Lukas Dinj, odigravši ceo meč.

Kao i u pomenutom susretu pre pet dana, Junajted je ponovo igrao u formaciji 4-2-3-1 sa Edinsonom Kavanijem kao najisturenijim, a Brunom Fernandešom iza njega. S tim da je ovaj put uz Freda na poziciji zadnjeg veznog ceo meč odigrao Nemanja Matić. Imao je dosta posla doskorašnji reprezentativac Srbije, kao i kompletna defanziva gostiju, koja je morala mnogo bolje da reaguje kod prvog gola Aston Vile.

Da nije ispustio dva boda, tim sa Old Traforda prišao bi na bod petoplasiranom Arsenalu, koji je na poziciji za Ligu Evrope naredne sezone.

PREMIJER LIGA – 22. KOLO

Petak

Brajton - Kristal Palas 1:1 (0:0)

/Andersen 87ag - Galager 69/

Subota

Mančester Siti – Čelsi 1:0 (0:0)

/De Brujne 70/

Njukasl – Votford 1:1 (0:0)

/Sen Maksiman 49 – Pedro 88/

Norič – Everton 2:1 (2:0)

/Kin ag 16, Ajda 18 – Rišarlison 60/

Vulverhempton – Sautempton 3:1 (1:0)

/Himenez 37p, Koadi 59, Traore 91 – Vard-Prous 84/

Aston Vila - Mančester Junajted 2:2 (0:1)

/Remzi 77, Kutinjo 82 - Fernandeš 6, 67/

Nedelja

15.00: (1,35) Liverpul (5,30) Brentford (10,0)

15.00: (1,65) Vest Hem (4,00) Lids (5,80)

17.30: (2,55) Totenhem (3,25) Arsenal (3,05)

Odloženo

Barnli – Lester

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bruno FernandešMančester JunajtedRalf RangnikNemanja MatićStiven DžerardFilipe Kutinjo

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara