Geret Bejl (© AFP)
Geret Bejl (© AFP)

Kuva na relaciji London – Madrid: Zvali za levog beka, dobijaju napadača, Bejl se vraća!

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.09.20. | 10:39

Regilon završen, pominje se i Dele Ali

Najveći poslovi u svetu fudbala ponekad se dese slučajno. Pre dve godine Juventus nije planirao da dovede Kristijana Ronalda, međutim, kad mu je tokom pregovora za potpis Žoao Kansela agent Žorž Mendeš nagovestio da može da priušti daleko poznatijeg i boljeg Portugalca vrata transfera su se otvorila. Nešto slično bi u završnici prelaznog roka moglo da se desi na relaciji Madrid – London, pošto je Totenhem pitao za Serhija Regilona, a na kraju bi na novom Vajt Hart Lejnu mogao da završi (i) – Geret Bejl!

Da se radi na senzacionalnom povratku Velšanina objavio je njegov menadžer Džonatan Barnet, u noći između utorka i srede. Dok su navijači Sparsa čekali vesti iz Španije oko angažovanja levog beka, oči su im zaiskrile na pomen krilnog napadača.

Izabrane vesti

Geret i dalje voli Totenhem. To je klub za koji želi da igra. Pregovaramo...“, rekao je Barnet, koji je ranije tvrdio da njegov klijent sigurno ostaje u Madridu do isteka ugovora, ali kako Zinedin Zidan na njega ne računa, a ni Velšaninu nije baš u interesu da još jednu sezonu provede na klupi ili tribinama, posao je i te kako moguć.

Prema engleskim izvorima, trener Totenhema Žoze Murinjo dao je zeleno svetlo za realizaciju transfera, jer bi u tom slučaju u napadu, imao sjajan triling Son-Kejn-Bejl i sad samo ostaje pitanje kako će se cela operacija izvesti. S obzirom da Real ne računa na Bejla, realno je očekivati da ga pusti. Tri scenarija su u u opticaju. Jedan podrazumema pozajmicu tokom koje bi novi prvak Španije i engleski klub delili troškove mamutske plate (oko 17.000.000 evra po sezoni) i tako nešto čini se realnim ishodom. Drugi je malo teži, pominje se mogućnost da Totenhem plati Kraljevskom klubu oko 20.000.000 evra na ime obeštećenja i učinili Gereta Bejla najplaćenijim igračem tima, sa manjim primanjima od onih koje ima trenutno, ali svakako većim od Harija Kejna, koji trenutno zarađuje malo više od 11.000.000 evra. Čim su čuli za mogućnost angažovanja Gereta Bejla – tačnije njegovog povratka u klub u kome se u potpunosti afirmisao – u Totenhemu su smislili i treću opciju. Najmanje realnu, ali tek da pomenemo kako se zavrtela priča da bi u Real mogao Dele Ali. Engleski reprezentativac bi verovatno izgubio mesto u timu dolaskom Bejla i čelnici kluba nude Madriđanima razmenu po principu „igrač za igrača“, uz eventualnu doplatu, mada je pitanje da li je Zidanu potreban Ali.

Ono što se čini daleko izvesnijim jeste transfer Serhija Regilona. Levi bek, osvajač Lige Evrope sa Seviljom, nalazi se na korak do promocije u četvrto pojačanje Totenhema ovog leta (posle Harta, Hojberga i Doertija). Regilona je htela da otkupi Sevilja, ali nije imala sredstva kakva je tražio Real, potom se 23-godišnji Madriđanin našao na meti Mančester junajteda, s tim da Crveni đavoli nisu pristali na povratnu klauzulu po kojoj bi Real imao mogućnost da ga kupi po fiksnoj ceni jednog dana, a na kraju je Totenhem, izgleda, ispunio sve uslove predsednika Florentina Pereza.

Dogovor je sledeći: 30.000.000 evra i povratna klauzula. I igrač i klub su pristali na transfer, samo se čeka da se završi papirologija, pa da Regilon postane fudbaler Totenhema. Odmah za njim da se u London vrati i Geret Bejl.


tagovi

Real MadridTotenhemGeret BejlSerhio Regilon

Obaveštavaj me

Real Madrid
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara