Darian Maleš (Reuters)
Darian Maleš (Reuters)

Kuzmanović je bio u Malešovoj koži: Neka sam izvaga, Švajcarska je često „spavala“

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.03.23. | 15:50

Bivši Orao o reprezentativnoj budućnosti mladog ofanzivca i svom primeru

Uspeo je Dragan Stojković Piksi da ubedi Lazara Samardžića, Mileta Svilara, Stefana Mitrovića, Vladana Kovačevića, Srđana Babića da ne prihvataju pozive nekih drugih reprezentacija i da obuku dres Srbije.

Ali tu nije kraj „reprezentativnim pojačanjima“ Orlova. Piksi i dalje radi na ubeđivanju Stefana Bajčetića, a nova meta je Darian Maleš.

Izabrane vesti

Švajcarski ofanzivac srpskog porekla rođen pre 21 godine u Lucernu trenutno igra sjajan fudbal u Bazelu. Dao je devet golova i upisao 10 asistencija za Bazel u svim takmičenjima, a pod ugovorom je sa Interom koji ga je pozajmio švajcarskom klubu. Bio je i član švajcarskih mlađih reprezentativnih selekcija a polako se bliži raskrsnici karijere kada je reprezentativni status u pitanju.

U Švajcarskoj podsećaju da bi mogao da bude jedan od mnogih u nizu koje je tamošnji fudbal izgubio i tamošnji mediji zameraju selektoru Jakinu što ga već sada nije pozvao u reprezentaciju i blindirao ga od pokušaja drugih zemalja da ga uzmu. Konkretno, od Srbije.

Jedan od onih koji najbolje razumeju u kakvoj je situaciji Maleš je Zdravko Kuzamnović. Takođe rođen i odrastao u Švajcarskoj, Kuzmanović je odabrao dres Srbije i dugo godina bio standardan reprezentativac.

Kuzmanović za Maleša nema savet.

„On treba da izvaga gde će ga više ceniti i kako budući planovi izgledaju u konkretnim uslovima“, kaže Kuzmanović za švajcarski Blik.

Ne žali što je izabrao Srbiju pre Švajcarske.

„Odigrao sam 50 utakmica, bio kapiten i učestvovao na svetskom prvenstvu“.

Otkriva da ga je Srbija više želela.

„Kada sam prešao iz Bazela u Fiorentinu, predsednik FS Srbije je došao u Italiju lično da me ubedi“.

Podseća da su se Švajcarskoj te stvari često događale ali i da je on jedan od retkih kojeg su mediji i javnost razvlačili zbog izbora. 

„Nisam samo ja, ima još sluačjeva poput Rakitića ili Petrića kada se Švajcarska „uspavala“. Verovatno su mislili da moj kvalitet nije dovoljan i da neću uspeti u Firenci. Ja sam u medijima predstavljen kao „babaroga“ za plašenje ostalih. Nisam imao pojma šta će se desiti u medijima. Bio sam mlad“.

Ispričao je da ga roditelji nisu pritiskali da igra za Srbiju.

„Majka me je molila da igram za Švajcarsku, otac je rekao da sam odlučim“.

Da li bi i za Švajcarsku odigrao 50 mečeva kao što je za Srbiju?

„Kada vidite u kakvim sam klubovima igrao, mislim da bi neki drugi igrači trebalo da se plaše konkurencije, a ne ja“.


tagovi

Darian MalešZdravko Kuzmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara