Kviz pitanje za zvezdaše pred derbi: Ko je najbolji strelac tima u ovoj sezoni?

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.04.24. | 10:21

Šerif Endijaj verovatno ne bi bio ni prvi ni drugi pik

I priča o konfiguraciji Zvezdinih strelaca u ovoj takmičarskoj godini može da se posmatra iz dva ugla. Tačno je da je crveno-belima, posebno tokom ere Baraka Bahara, bio neophodan dominantan napadač, nešto kao svojevremeno Ričmond Boaći ili u Partizanu Mateus Saldanja. Isto tako, tačno je da su nosioci ofanzivne igre, gledajući brojke i statistički učinak, „tu negde“ i da to pruža određene benefite aktuelnom treneru Vladanu Milojeviću.

Kao glavna napadačka opcija na početku sezone profilisao se Žan Filip Kraso, bio je najbolji igrač Mozzart Bet Superlige u prva dva kola, do oktobra postigao šest golova. Međutim, posle pogotka u duelu sa IMT-om kreativac iz Obale Slonovače je stao. Malo zaslugom bivšeg trenera Baraka Bahara, koji ga je uveo u "kanal", malo sopstvenim navikama da deluje kao rekreativac na terenu.

Izabrane vesti

Da je ostao u klubu Jovan Mijatović bi bez ikakve sumnje bio najbolji strelac tima, jer je uz doziranu minutažu u Mozzart Bet Superligi postigao osam golova (tresao mreže rivala na svakih 80 minuta), uz to je dodao i dva pogotka u kupu. Gledajući učinkovitost, Jovan Mijatović je i dalje najproduktivniji ofanzivac Crvene zvezde, ali je na listi najboljih ovosezonskih strelaca prvo mesto prepustio Šerifu Endijaju.

Da, dobro ste pročitali - Šerif Endijaj je uoči 173. večitog derbija najbolji strelac Crvene zvezde računajući sva takmičanja. Snažni Senegalac je imao košmarnu jesen, postigao je samo jedan prvenstveni pogodak i pretio da postane jedna od najvećih grešaka sportskog sektora. Međutim, dolaskom Vladana Milojevića Endijaj se podigao. Ovog proleća ne izgleda spektakularno, ali jeste vrlo solidan. Na 10 utakmica postigao je šest golova (ukupno sedam).

Bivši član Adane je pogađao mrežu Jang Bojsa u Ligi šampiona, dok je u Kupu Srbije stoodstotan. Na tri meča tri puta je tresao mrežu rivala. Dovoljno za 11 pogodaka i zvanje najboljeg strelca u ovoj takmičarskoj godini.

Biće zanimljiva trka za najboljeg strelca Crvene zvezde do kraja sezone, jer su iza Šerifa Endijaja trenutno Osman Bukari i Aleksandar Katai. Ne igra u prepoznatljivoj formi reprezentativac Gane ovog proleća, ali je na koti od deset golova i osam direktnih dodavanja.

Bukari je bio najbolji igrač Crvene zvezde u Ligi šampiona, na šest mečeva upisao je dva gola i dve asistencije. Na prvu loptu deluje da je mnogo produktivniji u Mozzart Bet Superligi, ali je trenutno na sedam golova i pet asistencija.

Mogao bi Aleksandar Katai da ima još jednu sezonu u Crvenoj zvezdi sa dvocifrenim brojem prvenstvenih golova. Optimizovao mu je ulogu Vladan Milojević i počeo da izvlači najbolje iz njega. U drugom delu sezone Katai je postigao pet pogodaka, sa akcentom na one u Surdulici kada je, u saradnji sa Krasoom, doneo tri boda.

Katai trenutno ima identičan broj golova kao Bukari – 10. Uz samo jednu asistenciju.

Proboj se očekuje od Pitera Olajinke koji ima osam golova i četiri asisterncije. Gelor Kanga bi mogao prvi da dođe do dabl-dabl učinka, jer već ima deset direktnih dodavanja u svim takmičenjima. Trenutno je na osam golova.

 ZVEZDINI STRELCI U SVIM TAKMIČENJIMA

Šerif Endijaj 32 utakmice        11 golova

Aleksandar Katai 24 utakmice 10 golova

Osman Bukari     31 utakmica 10 golova

Jovan Mijatović 19 utakmica 9 golova

Žan Filip Kraso        29 utakmica 8 golova

Piter Olajinka         35 utakmica 8 golova

Gelor Kanga 28 utakmica 8 golova


tagovi

Šerif EndiajeOsman BukariPiter OlajinkaAleksandar Katai

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara