La-Lu Inter razneo Milan i poleteo ka skudetu!

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.02.21. | 16:55

Handanović sprečio Rosonere da se vrate u igru

Fantastičnom partijom napadačkog tandema Lautaro MartinezRomelu Lukaku, Inter je razneo Milan u gradskom derbiju i napravio ogroman, možda i ključni, korak ka skudetu – 3:0! Nerazuri su sada na plus četiri, imaju i bolji međusobni skor, a ide im i lakši raspored od gradskog rivala koji narednog vikedna gostuje Romi. Milanovi snovi o skudetu su sada koliko i da na kraju ispadne i iz trke za Ligu šampina. Otprilike toliko ih deli od obe krajnosti. Očigledna je kriza igre i rezultata Rosonera.

Inter je bio spretniji, koncentirsaniji, efektniji, pa i odmorniji od Rosonera. Brutalno je kažnjavao svaku grešku protivnika. Antonio Konte je potpuno nadmudrio Stefana Piolija i na najbolji način iskoristio najjača oružja svog tima. Milan je imao tek poneki period bolje igre, ali ga ja tada čudesni Samir Handanović sprečio da se vrati u utakmicu. Još jednom se videlo koliko je opasna Interova igra po bokovima, koliko su opasni Lautaro i Lukaku kada im se ostavi prostor i koliko je Milan nemoćan kada mu se zatvori brza tranzicija i kada se spreči dotok lopti Ibrahimoviću u noge.

Izabrane vesti

Oba trenera su izveli praktično najjače timove, a Konteova postavka sa ofanzivnim bekovima Perišićem i Hakimijem se pokazala kao fatalna za Rosonere po čijim bokovima je duvalo. Posle samo pet minuta igre, puklo je tamo gde obilno pukne u Milanovoj defanzivi – na levoj strani gde su Ernandez i Romanjoli. Lukaku je prošao pored Romanjolija kao brzi voz, Kjar je stigao da nakratko pokrpi očajnog kapitena, ali ne i da reaguje na idealan centaršut Lukakua. Lautaro Martinez je ostao sam na petercu i glavom zakucao loptu u Donaruminu mrežu za idealan početak Nerazura.

Mučio se Milan da priđe golu Inter koji je brzo prelazio iz odbrane u fazu napada i pretio. Lautaro Martinez je bio neuhvatljiv za Kjera kojeg je vrzo opteretio žutim kartonom, a Kalabrija je izblokirao Pereišića u poslednjem momentu za drugi gol Intera. Inter je dominirao u prvih pola sata, a sve što je Milan imao je akrobatski pokušaj Ibrahimovića petom. Lukaku je za delić sekunda zakasnio da ukliza na centaršut Perišića, Milan je bio bezopasana, a Rebić, Čalhanoglu, Salemakers potpuno izolovani iz faze napada pa je Ibrahimović uzalud čekao upotrebljive lopte.

Tek posle 30 i kusur minuta se Milan probudio i došao do prve dobre šanse preko Tea Ernandeza koji je uhvatio Handanovića na krivoj nozi ali je šutirao zamalo pored gola. Potom je Donaruma na drugoj strani zaustavio sjajnog Perišića, a Lautaro je zakasnio na otpadak. Na kraju poluvremena je mogao Škrinijar glavom da pogodio za 2:0 ali je tukao preko gola.

Svestan je bio Stefano Pioli da je njegov tim debelo podbacio u prvom poluvremenu i naredio je ofanzivu u drugih 45 minutu. Visoko su izašli Rosoneri, napravili pritisak i počeli da prete. Međutim, fantastični Samir Handanović je u tim trenucima udahnuo život Interu sa tri spektakularne odbrane za manje od dva minuta. Prvo je dva puta odbranio Ibrahimovićeve sjajne pokušaje glavom, a onda i šut Tonalija koji je išao pod prečku.

Delovalo je da se Milan probudio i da izjednačenje visi u vazduhu. Kesi je imao šansu a Inter se mučio da iznese loptu. Piolijev rizik je bio veliki i ostavio je ogroman prostor pozadi. Stigla je surova kazna u 57. minutu. Hakimi je povukao kontru, Perišić se opet sjajno ubacio i asistirao Martinezu na petercu. Opet je duvala promaja kroz Milanovu odbranu.


A desetak minuta kasnije je sve bilo gotovo. Strašni Romelu Lukaku se sa centra stuštio ka golu Milana, opet prošao pored katastrofalnog Romanjolija i pogodio Doanrumin bliži ugao.

Bilo je sve jasno i Rosonerima. Piolijeve izmene su bile protokolarne, izlazak Zlatana Ibrahimovića iz igre je značio da je Milan podigao belu zastavu. Kako trenutno izgleda, izgleda da su Rosoneri podigli i belu zastavu u borbi za skudeto. Inter je sada apsolutni favorit za titulu.

SERIJA A – 23. KOLO

Petak

Fjorentina - Specija 3:0 (0:0)

/Vlahović 48, Kastrovili 64, Ejserik 82/

Kaljari - Torino 0:1 (0:0)

/Bremer 76/

Subota

Lacio - Sampdorija 1:0 (0:0)

/Luis Alberto 24/

Đenova - Verona 2:2 (0:1)

/Šomurodov 48 , Badelj 90+4 - Ilić 17, Faraoni 61/

Sasuolo - Bolonja 1:1 (0:1)

/Kaputo 52 - Sorijano 17/

Nedelja

Parma – Udineze 2:2 (2:0)

/Kornelijus 3, Kučka 32pen – Okaka 64, Nujtink 80/

 Milan - Inter 0:3 (0:2)

/Martinez 6, 56, Lukaku 66/

18.00: (1,95) Atalanta (3,50) Napoli (3,90)

20.45: (5,30) Benevento (4,00) Roma (1,63)

Ponedeljak

20.45: (1,20) Juventus (6,75) Krotone (14,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Romelu LukakuLautaro Martinez

Obaveštavaj me

Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara