Stadion Ernando Siles u La Pazu (©Reuters)
Stadion Ernando Siles u La Pazu (©Reuters)

La Paz i nadmorska visina od 3.650 metara ne plaši Ekvadorce

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 15:09

Bolivija nema veliku prednost zbog teških uslova za igru. Napadač Kruzeira Marselo Moreno adut domaćina. Gosti stižu bez Kristijana Noboa, najboljeg strelca ruske Premijer lige

Treće kolo južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine otvaraju Bolivija i Ekvador u La Pazu u četvrtak (21.00). Poznato je da je teško igrati u gradu gde je sedište Vlade ove južnoameričke države, na nadmorskoj visini od 3.650 metara. Argentinske i brazilske zvezde uvek imaju problem kada igraju u uslovima gde je vazduh razuđen, gde se teško diše. Pre nekoliko godina Lionel Mesi je povraćao na stadionu Ernando Siles u La Pazu.

Međutim, ako je iko navikao da igra u tim takvim uslovima onda su to Ekvadorci. Njihov glavni grad Kito se nalazi na tek nešto manjoj nadmorskoj visini, od 2.850 metara. Domaćin je zakucan na dno tabele posle uvodna dva kola. Argentina je pobedila Bolivijce u La Pazu na otvaranju kvalifikacija prošlog meseca sa 2:1, da bi Brazilci slavili sa 5:0 protiv autsajdera.

Izabrane vesti

Dok Bolivija ima male šanse da se nađe u Kataru, Ekvador bi mogao da se bori za jedno od prva četiri mesta (peto vodi u baraž) koje vode na planetarni šampionat u Kataru za dve godine. Pobeđen je Urugvaj (4:2) u Kitu, da bi minimalno poražen od Argentine u Buenos Ajresu.

Bolivijce s klupe predvodi venecuelanski stručnjak Cesar Farijas. Domaća selekcija najveće nade polaže u napadača brazilskog drugoligaša Kruzeira Marsela Martinsa Morena. On je bio strelac protiv Gaučosa na otvaranju južnoameričkih kvalifikacija za SP. On je u dobroj formi u dresu tima iz Belo Orizontea. Postigao je poslednja dva gola za četu Luiza Felipa Skolarija, i to protiv Parane i Botafogo iz Sao Paula.

Ekvadorci će biti oslabljeni neigranjem veziste Sočija Kristijana Noboe. On je sa sedam golova prvi strelac ruske Premijer lige. Povredio se prošlog meseca i neće moći da pomogne saigračima u La Pazu. Osim njega neće biti ni Frenklina Guere.

Ekvadorci znaju kako se pobeđuje u prestonici Bolivije. Od poslednjih pet utakmica u La Pazu, Ekvador nije poražen. Tri puta je dobio, a poslednje dve utakmice su završene bez pobednika. Pre četiri godine u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, Bolivija i Ekvador su u La Pazu odigrali bez pobednika – 2:2. Ove dve selekcije su igrale prošle godine i slavili su Ekvadorci sa 3:0 u Kuenki. Domaćin ima dva poraza, ali od najjačih selekcija na kontinentu, Argentine i Brazila, pa i Bolivijci jure priključak.

JUŽNA AMERIKA – KVALIFIKACIJE ZA SP 2022 – 3. KOLO

Četvrtak

21.00: (3,90) Bolivija (3,45) Ekvador (1,98)

Petak

01.00: (1,38) Argentina (4,60) Paragvaj (9,00)

21.30: (2,15) Kolumbija (3,25) Urugvaj (3,60)

Subota

00.00: (1,92) Čile (3,45) Peru (4,10)

01.30: (1,20) Brazil (6,75) Venecuela (14,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna Amerikareprezentacija Ekvadorareprezentacija BolivijeKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara