Mesut Ozil (©Reuters)
Mesut Ozil (©Reuters)

Lagan život Mesuta Ozila: Poslednji meč igrao u martu i uzeo 8.850.000 za “vernost”

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.10.20. | 17:21

Ni ne mora da igra što se njega tiče

Uprava kluba je rešila da ga “kazni” zbog toga što je odbio smanjenje plate od 12,5 odsto, ali ispade da će na kraju Mesut Ozil biti taj koji će se smejati. Jer iako ga je Mikel Arteta odavno precrtao iz planova, Nemac ima razloga da se smeje. Ne samo zbog plate od 350.000 fundi nedeljno, već i zato što mu je u septembru leglo 8.000.000 funti (oko 8.850.000 evra) na osnovu bonusa za vernost.

Inače uobičajena praksa za najveće zvezde, ali ovog puta zaista zvuči smešno, jer Nemac je zbog svađe sa upravom kluba poslednju utakmicu odigrao još u martu pre no što se korona virus proširio planetom.

Izabrane vesti

Zatim je odbio da prihvati da mu se smanji plata, pa je odbio i da ode u letnjem prelaznom roku što su svi povezali sa njegovim odstranjivanjem iz tima, mada Mikel Arteta uporno tvrdi da tim bira po zaslugama.

Međutim, posle propale potrage za kupcem Ozil nije ni licenciran za grupnu fazu Lige Evrope.

Dakle, bez minuta još od marta. A sva je prilika da će se ispostaviti da će mu to biti poslednji minuti u dresu Tobdžija. Iako Ozil ponavlja: Ja sam spreman ako me pozovu.

Niko doduše ne zove, ali najplaćeniji igrač u klubu s finansijske strane nikad lakše nije zarađivao novac. Sad čak neki sumnjaju da je baš zbog tog bonusa za vernost i odbio da ide.

Sledeće godine je svakako slobodan igrač, samo Arsenalu je uzeo toliko da ni unuci neće morati da mu rade.

Ako ništa drugo, bar mu Tobdžije ne isplaćuju premije na osnovu učinka.

Čekajući 20. oktobar, kad će engleski klubovi morati da i definitivno objave spisak licenciranih igrača i za završnicu Premijer lige.


tagovi

Mesut Ozil

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara