Lajpcig ispregovarao: Simons se ne vraća u PSŽ idućeg leta

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.23. | 14:13

Sjajan potez nemačkog kluba, a korist će imati i Parižani

Mladi Holanđanin Ćavi Simons (20) spada u igrače koji su najviše napredovali u poslednjih godinu dana. To je potvrdio i u ova dva i po meseca igranja u Bundesligi. Mada se prvi put susreće s fudbalom na tako visokom nivou, Simons je izrastao maltene u lidera RB Lajpciga i sa tri gola i četiri asistencije jedan od najuticajnijih igrača u Nemačkoj.

Kada ga je Pari Sen Žermen letos otkupio od PSV Ajdhovena za samo 4.000.000 evra i vratio u svoje redove (u ugovoru postojala povratna klauzula), mnogi su se iznenadili što je završio Lajpcigu na pozajmici.

Izabrane vesti

Odmah su iz Pariza poručili kako u dogovoru nema nikakve otkupne klauzule, međutim Bild javlja kako bi Ćavi Simons ipak mogao da produži svoj boravak u Saksoniji. Radi se, naime, o još jednoj pozajmici. Navodno, zahvaljujući dobrim odnosima dva kluba, odnosno činjenici da je PSŽ trenutno prebukiran na desnom krilu, gde se Simons ponajbolje snalazi, ugovoreno je da Holanđanin ostane među Bikovima do juna 2025. Jedini uslov je da ima redovnu minutažu, kao do sada, odnosno da RB obezbedi učešće u Ligi šampiona i dogodine.

Igrač nema ništa protiv, odlično se slaže sa Markom Rozeom, nemački fudbal mu je odlično legao i svestan je da postepeno treba da se penje, stepenik po stepenik.

Trenutno bi u Parizu ispred njega bio Usman Dembele, a tu je i Bredli Barkola.

Simonsu se ne žuri. A vreme u Lajpcigu očito maksimalno koristi za nadogradnju. Nema sumnje da od ovog momka tek treba očekiivati velike stvari.


tagovi

Ćavi Simons

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara