Domeniko Tedesko (© Reuters)
Domeniko Tedesko (© Reuters)

Lajpcig našao novog trenera: Domeniko Tedesko se vraća u Bundesligu

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 11:41

Posle dve sezone u moskovskom Spartaku

Oproštaj od Lige šampiona vredan pažnje. Nije baš bilo realno da u konkurenciji Mančester Sitija i Pari Sen Žermena prođe u osminu finala, ali je u poslednjem kolu grupne faze Red Bul Lajpcig pokazao da je, možda, mogao više nego što tabela pokazuje, jer je tukao nezainteresovane Građane (2:1) i osigurao mesto u Ligi Evrope.

Tamo će nemački klub, kako sad stvari stoje, predvoditi Domeniko Tedesko. Mladi strateg je definitivan izbor predsednika Olivera Mincalfa i narednih dana se očekuje njegovo ustoličenje. Biće to povratak Tedeska u Bundesligu, jer je ostavio više nego pristojan trag u Šalkeu, pre nego što su se Rudari iz Gelzenkirhena survali u Drugu ligu. Tedesko je na 75 utakmica predvodio kraljevsko-plave, prethodno je sedeo na klupi omladinaca Štutgarta i Hofenhajma, a na seniorskom nivou počeo je da se probija u Ercgebirgeu, dok je dve godine proveo u moskovskom Spartaku.

Izabrane vesti

Letos mu je istekao ugovor sa Rusima i setili su ga se na Red bul areni.

Mogli bismo veoma brzo da promovišemo novog stratega. Razgovori teku u dobrom smeru i imam osećaj da nam trener koji će potpisati za nas savršeno odgovara“, rekao je Mincalf, dok mediji u Nemačkoj najavljuju da bi Tedesko mogao, ako se sve završi na vreme, da debituje u subotnjem meču sa Borusijom iz Mehengladbaha.

Zanimljivo, Tedesko nije bio prvi izbor čelnika Lajpciga. Hteli su Rodžera Šmita, ali je Nemac ugovorom vezan za PSV i poznat je kao čovek koji ne izlazi iz ugovora tako lako. Domeniko je slobodan, što je svakako olakšalo potregu.


tagovi

Domeniko TedeskoRB LajpcigRed Bul Lajpcig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara