Anhelinjo (©reuters)
Anhelinjo (©reuters)

Lajpcig pobedio konkurenciju, Anhelinjo se vraća, Sitiju 20.000.000 evra 2021.

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.09.20. | 13:24

Španac se trajno seli u Lajpcig

Izgledalo je kao da će Barselona uspeti da pomuti Lajcigove planove da se dokopa Anhelinjovog potpisa, ali poznata nemačka upornost na kraju se isplatila - španski levi bek seli se trajno seli na Red Bul Arenu.

Pregovori Lajpciga i Mančester Sitija stigli su do faze proboja i transfer bi uskoro trebalo da bude ozvaničen. Lajpcig je za ovo leto ponovo nudio pozajmicu, a Siti je insistirao na tome da nemački klub narednog leta otkupi Španca pod obaveznom klauzulom, što su čelnici Red Bula prihvatili. Anhelinjo će Sitiju doneti 20.000.000 evra u kasu, s tim što će taj novac biti dostupan tek narednog leta, kada se pozajmica bude završila, a transfer definitivno postao trajan.

Izabrane vesti

Lajpcig je tako pobedio konkurenciju za Anhelinjov potpis gde je glavni takmac bila Barselona. Ronald Kuman i dalje traži pravo čoveka za levi odbrambeni bok, pošto je Đordi Alba izgubio status nedodirljivog, a Žunior Firpo nije taj kalibar. Meta je bila nacrtana na Anhelinju, koji je imao najbolju sezonu karijere ovenčanu sa sedam asistencija i jednim pogotkom. Upravo zato je Lajpcig forsirao da Španac ostane tu gde jeste i na kraju se izborio za dogovor.

Anhelinjo će potpisati ugovor do juna 2025. godine, odnosno prvo na jednu sezonu pozajmice, pa još četiri godine na trajnom nivou.



tagovi

AnhelinjoLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara