Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lajpcig "porodio" treću u nizu, Volfzburg koketira sa zonom ispadanja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.01.22. | 17:27

Bikovi u poslednjih 15 minuta slomili otpor gostiju - 2:0

Korak napred, tri nazad. Ne nazire se kraj Volfzburgovim mukama. Prošle sezone bio je u samom vrhu, izborio i Ligu šampiona, ove će morati da se bori za - opstanak. Već dva i po meseca je bez pobede u prvenstvu, u istom periodu osvojio je svega dva boda i sve više koketira sa zonom ispadanja. U pretposlednjem meču 20. kola Bundeslige još jedan poraz od Lajpciga, sedmi u poslednjih osam prvenstvenih utakmica kao potvrda teze da će Vukovi do samog finiša strepeti za prvoligaški status, jjer su na dva boda od prvog tima ispod crte - 2:0 (0:0).

Lajpcig s druge ide uzlaznom putanjom, trećim uzastopnim trijumfom u Bundesligi ušao je u zonu koja na kraju sezone Evropu znači, pa ponovo sa pravom može da se nada četvrtoj poziciji i Ligi šampiona od koje ga dele tri boda.

Izabrane vesti

Morala je ekipa Domenika Tedeska dobro da se pomuči kako bi uknjižila novu pobedu. Prvo poluvreme proteklo je u jalovoj inicijativi domaće ekipe, iako su i Vukovi pokazali zube u pojedinim trenucima. Ipak, situacija se u nastavku promenila, za dešavanja na terenu uglavnom se pitao samo Lajpcig, ali je Volfzburg dobrom postavkom u odbrani bio na dobrom putu da na drugoj uzastopnoj utakmici sačuva mrežu.

Uspešno je tri četvrtine utakmice odolevao, da bi u finišu položio oružje pred rivalom. Tedesko je u 55. minutu između ostalih u igru uveo i Danija Olma od kojeg se očekivalo da promeni tok utakmice, međutim, Španac dobrih dvadesetak minuta nije doneo ništa dobro Bikovima. A onda je jednim potezom završio pola posla pri otključavanju protivničke odbrane. Majstorskom fintom izbacio je Entonija Bruksa, poslao centaršut na drugu stativu odakle je Andre Silva zatresao stativu, a Vili Orban iz odbitka uterao loptu u mrežu - "na silu".

Desetak minuta kasnije šah mat, Volfzburg je pohitao ka izjednačujućem golu, a Lajpig povukao kontru i stavio tačku na meč. Istrčao je Nordi Mukijele i pravovremeno uposlio Joška Gvardiola koji je lob udarcem pokazao zbog čega je jedan od perspektivnijih levih bekova u evropskom fudbalu.

BUNDESLIGA – 20. KOLO

Petak

Ajntraht – Arminija 0:2 (0:1)

/Vimer 5, Šop 27/

Subota

Menhengladbah - Union Berlin 1:2 (1:1)

/Kone 40 - Kruze 18pen, 84/

Leverkuzen - Augzburg 5:1 (2:0)

/Belarabi 9, Dijabi 24, 65, 69, Alario 81/

Frajburg - Štutgart 2:0 (1:0)

/Ito 37ag, Šade 71/

Grojter Firt - Majnc 2:1

/Dudžijak 12, Bel 66ag - Onisivo 90+3/

Hofenhajm - Dortmund 2:3

/Kramarić 45, Ruter 77 - Haland 6, Rojs 58, Raum 66ag/

Bohum - Keln 2:2 (1:2)

/Holtman 25, Asano 70 - Hibers 36, Modest 45/

Nedelja

Lajpcig - Volfsburg 2:0 (0:0)

/Orban 76, Gvardiol 84/

17.30: (11,0) Herta (6,50) Bajern Minhen (1,28)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaRB LajpcigVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara