Dajot Upamekano (©Reuters)
Dajot Upamekano (©Reuters)

Lajpcig trlja ruke: Liverpul mora da kupuje, Upamekano prvi pik

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.11.20. | 11:33

Prvaku Engleske hitno potreban štoper

Radovati se tuđoj nesreći nije lepo, ali nekad može da bude – profitabilno. Takva je situacija u koju su upleteni Liverpul i Red Bul Lajpcig.

Teška povreda Džoa Gomeza, koji će se možda vratiti na teren pre kraja sezone, uz ranije povređenog Virdžila van Dajka, dovela je Crvene u situaciju da su ostali samo sa Džoelom Matipom kao jedinim zdravim štoperom. I zato će Liverpul na zimu morati da kupuje.

Izabrane vesti

A, kako pišu ostrvski mediji, prvi pik čije je ime Jirgen Klop podvukao dvaput je Dajot Upamekano, centralni defanzivac Red Bul Lajpciga.

Flert između Liverpula i Upamekana traje dugo, ali inicijalna ideja Jirgena Klopa je bila da tamnoputog štopera dovede na leto. Igrač Red Bula ima u ugovoru fiksnu otkupnu klauzulu od 42.000.000 evra, ali koja vredi tek na leto. Nije to ni neka prevelika suma, pogotovo za prvaka Engleske.

Međutim, okolnosti su se promenile. Liverpulu je štoper potreban hitno. Kad bi mogao da ga dovede koliko danas. Zato na Enfildu razmatraju opciju da požure sa Upamekanom i da ga dovedu u januaru, ali to će ih sigurno više koštati. Lajpcig nema obavezu da proda igrača na zimu, klauzula ne važi i moći će da licitira, da traži sumu koja mu odgovara, za koliko proceni da može da istera iz Liverpulove kase.

Slična situacija je bila kada su Crveni dovodili Nabija Keitu iz Lajpciga, nisu aktivirali otkupnu klauzulu, već su morali da plate i preko toga.

Napravili su na Enfildu brzopoteznu listu želja, pa ako ne uspeju da dovede Upamekana, rezervne opcije su Ben Vajt iz Brajtona, Ozan Kabak iz Šalkea i Glejson Bremer iz Torina.


tagovi

LiverpulRed Bul LajpcigDajo Upamekano

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara