Ilaiš Moriba u duelu sa Mikelom Merinom (©AFP)
Ilaiš Moriba u duelu sa Mikelom Merinom (©AFP)

Lajpcig završio sa Moribom: Kao u drevnom Rimu, uz masažu tražio grožđe, na leto može da traži novi klub

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 16:42

Valensija zainteresovana da ga zadrži

Nije hteo da produži ugovor sa Barselonom, agenti su insistirali na prelasku u Bundesligu i na kraju je završio u Lajpcigu. Ipak, epizoda Ilaiša Moribe u Saksoniji završiće se daleko brže od očekivanog. Nemački klub je prema informacijama Bilda odlučio da se rastane sa talentovanim vezistom već na leto.

Od dolaska sa Kamp Noua upisao je svega šest nastupa u dresu Bikova, da bi u januaru otišao na pozajmicu u Valenciju. Solidno se snašao na Mestalji, zadovoljni su u upravi Slepih miševa njegovim partijama, pa bi kako stoje stvari mogli i da ga zadrže po isteku kratkoročne saradnje.

Izabrane vesti

Naime, u Lajpcigu su u potpunosti razočarani ponašanjem reprezentativca Gvineje. Kod Džesija Marša je bio u drugom planu, a Domeniko Tedesko je po preuzimanju klupe od američkog stručnjaka rešio da ga odstrani iz ekipe zbog lošeg stava. Navodno je stvarao negativnu atmosferu, nezrelo se ponašao, a Bild prenosi i jedan interesantan detalj. Naime, Moriba je od fizioterapeuta tražio da mu tokom masaže donose grožđe. Mundo Deportivo je to podsetilo na drevni Rim.

Moriba se u centru pažnje našao kada mu je u prvom timu Barselone šansu ukazao Ronald Kuman. Odlično se pokazao, smatralo se da bi mogao da bude deo nove generacije u katalonskom klubu, ali je on imao drugačije ambicije.

Kada je potpisao saradnju sa agencijom ROGON, koja se pretežno stara o karijerama fudbalera iz Bundeslige, postalo je jasno da se spremju problemi. Nije uspeo da se dogovori sa Blaugranom oko produžetka saradnje, dok su agenti insistirali na prelasku u Nemačku. Španski mediji su to protimačili kao njihovu želju da se dočepaju što veće provizije, pa su Barsi ruke bila vezane. Morala je da ga proda minulog leta, kako u finansijski veoma teškom periodu za klub ne bi ostala bez obeštećenja, s ozbirom da mu je saradnja isticala leta 2022. godine.

Na kraju je prodat Lajpcigu za 16.000.000 evra, još 6.000.000 na ime bonusa i 10 odsto od naredne prodaje. Mogla bi tako Barsa da zaradi dodatni novac već narednog leta, s ozbirom da je po svemu sudeći Moriba završio sa nemačkim klubom. Valensija je zainteresovana da ga zadrži, ali pitanje je da li može da ispuni zahteve Bikova, koji će nesumnjivo pokušati makar da vrate uložen novac.


tagovi

Ilaiš Moriba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara