Marselo Sarači u duelu sa Markom Rojsom (Reuters)
Marselo Sarači u duelu sa Markom Rojsom (Reuters)

Lajpcigov promašaj pokušava da oživi karijeru u najgorem timu Primere

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.02.22. | 18:55

Stopama zemljaka Martina Kaseresa

Levante je ubedljivo najslabiji tim španske Primere i već na polusezoni je praktično otpisan. Klub iz Valensije čak nije pokušao da oživi ni nekim kupovinama u zimskom prelaznom roku.

Jedino januarsko pojačanje je bio urugvajski veteran Martin Kaseres koji je došao besplatno pošto su u Kaljariju jedva čekali da mu vide leđa, a danas mu se na sličan način priključio još jedan zemljak u odbrambenoj liniji.

Izabrane vesti

Levante je do leta 2024. godine potpisao ugovor sa urugvajskim levim bekom Marselom Saračijem. Uz čudnu opciju da saradnja može da se produži za još tri sezone?!

Sarači ima 23 godine ali mu je karijera u ozbiljnom padu.

Kao talentovani 20-godišnjak je 2018. godine prešao iz River Plejta u Lajpcig za čak 12.000.000 evra. Bilo mu je dovoljno samo godinu dana u Riverovom dresu da fudbalski eksplodira. Milioneri su ga prethodno doveli iz urugvajskog Danubija za šest puta manju sumu. Lajpcig je za to vreme dao ozbiljne pare za njega, pa je i do danas ostao među nekoliko najskupljih defanzivaca u istoriji kluba.

Međutim, uprkos velikom potencijalu i još većim očekivanjima, prelazak u Nemačku se ispostavio kao loš za obe strane. Sarači je za godinu i po dana u Lajpcigu odigrao 27 mečeva, upisao po gol i asistenciju i generalno ostavio razočaravajući utisak. Klub ga je potom pozajmio Galatasaraju koji ga je posle šest meseci vratio bez želje da ga otkupi. Od prošlog leta je bio u Lajpcigu ali nije konkurisao za tim i 1. januara je ugovor raskinut.

Od tada je Sarači bio u potrazi za novim klubom i na kraju izabrao Levante koji je sa 15 bodova iz 25 mečeva ubedljivo poslednji u španskoj Primeri i preti mu ispadanje.


tagovi

Marselo Sarači

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara