Laka trojka Partizana: Efikasna letnja pojačanja plus razigrani Bambi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.02.19. | 14:49

Crno-beli uspešno počeli prolećni deo prvenstva ubedljivom pobedom u Bačkoj Palanci – 3:0

Prvi ispit u prolećnom semestru – položen. Nije bilo naizust, nije moglo bez povremenog zamuckivanja, ali je delovalo dovoljno dobro da se visoka ocena upiše u indeks Partizanovim fudbalerima. Pogotovo što nisu pali na sitnicama koje su ih „krasile“ jesenas, već su znali kako da dokrajče rivala. Nedoraslog, s obzirom da je OFK Bačka bila em bušna pozadi, em bez neke velike pretnje napred. Zato je 3:0 u korist gostiju na prolećnoj premijeri u Bačkoj Palanci odraz stanja u oba tima.

Do trijumfa pred oko 5.000 navijača na stadionu „Slavko Maletin Vava“ crno-bele je doveo napadački tandem Nemanja Nikolić – Rikardo Gomeš. Zamišljeno je bilo još letos, kad su se spojili kod bivšeg trenera Miroslava Đukića, da igraju u tandemu i cepaju mreže rivala, ali iz različitih okolnosti nisu to baš zajedno činili tokom jeseni (samo dvaput, u Šapcu i protiv Dinama), da bi u uvodnom susretu 22. superligaškog kola pokazali opravdanost ideje da se igra sa dva špica, na čemu su insistirali tokom pripremnog perioda. Pogovoto se videlo koliko Nikolić može da bude koristan po igru Parnog valjka, kadgod je dobio loptu nešto korisno je s njom uradio, dobio je veliki broj duela, razigravao ostatak tima, uklizavao, međutim, pre svega toga uradio je osnovni posao špica. Dao je gol.

Izabrane vesti

Na ivici ofsajda, pokazao je snimak TV Arenasport, međutim, trenutak u kome je pobegao Stefanu Jovanoviću i samo protnuo loptu preko crte nagoveštava da bi bivši prvotimac Spartaka mogao da bude efikasniji nego jesenas. Peti pogodak u prvenstvu, šesti u svim takmičenjima,  posebno bitan u smislu psihičkog rasterećenja ekipe, koja je sa istim i njemu sličnim rivalima umela da se muči u prvom delu sezone. Ovoga puta, potpuno drugačiji pristup, gol u ranoj fazi oba poluvremena, posle čega nije bilo dileme da sva tri boda putuju za Beograd.

Nikolićev mat je načeo Palančane, a dotukao ih Rikardo Gomeš. Prethodno je centarfor sa Zelenortskih Ostrva propustio dve dobre šanse (jednu na centaršut levog beka Miletića, drugu posle dubinske lopte Zdjelara), ali treću veliku nije. Tukao je glavom posle ubacivanja Nemanje R. Miletića s desnog boka i popravio saldo, sad ima 11 prvenstvenih golova na kontu, a ono što može da raduje trenera Zorana Mirkovića je tajming drugog pogotka i rutinska kontrola meča u kome rivalu nije dozviolio da ga iole ozbilno ugrozi, o čemu svedoči podatak da nijedna lopta domaćina nije išla u okvir gola Vladimira Stojkovića.

gallery

OFK Bačka nije mogla da naudi najčvršćoj odbrani Superlige, ništa vredno pomena nije tim Zorana Govedarice uradio (u poslednjem minutu spletljali su se domaćini u situaciji "dva na nula"), te je mogao samo da se pita s kojom razlikom će izgubiti. Odgovor je ponudio Goran Zakarić, levicom, desetak minuta pre kraja, da pokaže i on koliko je željan pogodaka i da zaokruži lep subotnji matine za Grobare, pošto su videli kako sva trojica letnjih pojačanja tresu mrežu. 

Od rezultata je za stručni štab Partizana dragocenije saznanje da se Zoran Tošić odlično snašao u novoj ulozi. Postavljen na poziciju „desetke“, sa zadatkom da razigrava ostatak tima Bambi se predstavio publici sa nekoliko sjajnih rešanja i pokazao da bi mogao da ponese ovaj tim crno-belih ka pobedama u nizu. Posebno što deluje da sve to radi s lakoćom, a da će mu biti kud i kamo komotnije kad se oporave Danilo Pantić i Musa Ndžai, pa da ima saradnika i na levoj strani...

SUPERLIGA SRBIJE, 22. KOLO

OFK BAČKA – PARTIZAN 0:3 (0:1)
/Nikolić 7, Rikardo 56, Zakarić 80/

Bačka Palanka
Stadion: “Slavko Maletin Vava”
Gledalaca: oko 5.000
Sudija: Milorad Mažić
Žuti karton: Jovanović (OFK Bačka)

OFK BAČKA: Zogović – Ilić, Bjeloš, Jovanović, Grabež – Žarković, Pantić – Tomić (od 74. Mićić), Radinović (od 88. Balabanović), Makarić – Radović (od 46. Gavrić). Trener: Zoran Govedarica.

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković (od 84. Šehović), Valijente, N. G. Miletić – Zdjelar, Kosović, Zakarić, Tošić (od 71. Enake), Nikolić, Rikardo (od 87. Stevanović). Trener: Zoran Mirković.

SUPERLIGA - 22. KOLO

Petak
Voždovac - Napredak 4:0 (3:0)
/Mihajlov 10, Stuparević 19, 68, Mašović 22/

Subota
OFK Bačka - Partizan 0:3 (0:1)
/Nikolić 7, Rikardo 56, Zakarić 80/

Proleter - Radnik 0:0

Mačva - Mladost  0:1 (0:1)
/Pejović 10 pen/
15.00: (1,90) Radnički Niš (3,30) Čukarički (4,00)
16.00: (1,22) Crvena zvezda (6,00) Vojvodina (10,5)  

Nedelja
14.00: (2,75) Dinamo (3,00) Spartak (2,60)
14.00: (2,20) Rad (3,10) Zemun (3,30)

FOTO: Star sport


tagovi

Nemanja Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara