Adam Lalana (©Reuters)
Adam Lalana (©Reuters)

Lalana ostaje u Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.07.20. | 15:31

Engleski fudbaler napušta Liverpul posle šest godina, ali je blizu prelaska u novi klub

Nakon meča sa Njukaslom, poslednjeg u ovoj sezoni, Adama Lalana će staviti tačku na šestogodišnju epizodu u Liverpulu. Pošto su u upravi novog šampiona Engleske odlučili da ne produže ugovor sa engleskim vezistom, 32-godišnjak će postati slobodan igrač, te će imati odrešene ruke da sebi pronađe novu sredinu. I čini se da je Lalana već pronašao.

Kako navode brojni engleski mediji, Brajton je u pol poziciji da obezbedi potpis nekadašnjeg reprezentativca Engleske, nakon što su ga iz uprave Galebova uverili da će mu poveriti jednu od ključnih uloga u timu. Na Lalaninu odluku je navodno u velikoj meri uticao i stil fudbala koji gaji njegov novi tim, a ekipa Grema Potera za razliku od mnogih ekipa iz donjeg dela tabele igra dopadljivo, iako je tek nedavno matematički obezbedila opstanak.

Izabrane vesti

Telegraf čak navodi da se Lalana neće naći u timu Jirgena Klopa za meč sa Njukaslom, kako bi utanačio detalje ugovora sa Brajtonom.

Lalana je u Liverpul došao kao član one odlične generacije Sautemptona u kojoj je nastupao sa Natanijelom Klajnom, Dejanom Lovrenom – takođe završili u Liverpulu – Hozeom Fonteom, Viktorom Vanijamom, Lukom Šoom, Džejom Rodrigezom i Morganom Šnajderlinom, a koju je sa klupe predvodio Maurisio Poketino. U početku je na Enfildu imao mesto u startnoj postavi, da bi po dolasku Jirgena Klopa zapao u drugi plan, zbog čega je rastanak bio logičan ishod.

Pored Svetaca, Lalana je nastupao još samo godinu dana na pozajmici u Bornmutu. Liverpul napušta kao šampion Engleske, Evrope i sveta.


tagovi

Adam LalanaLiverpulBrajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara