Nenad Lalatović (©Starsport)
Nenad Lalatović (©Starsport)

Lalatović oprezan pred put u Kruševac: Imamo najteži raspored, imaćemo mnogo tešku polusezonu

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.02.24. | 11:02

I tri gostovanja u naredna četiri kola, počevši od ovog današnjeg sa Napretkom

(Od dopisnika iz Subotice)

Ima tome već puna decenija, bili su to maltene trenerki počeci Nenada Lalatovića. Imao je pre toga samo epizode u Sremu i novosadskom Proleteru, a u Superligi na klupi Voždovca. Onda je stigao Napredak, a posle Kruševca i potpuna afirmacija u Crvenoj zvezdi. Danas, deset godina kasnije Lalatović se vraća na stadion Mladost, samo sada mnogo iskusniji. I kao trener Spartaka.

Izabrane vesti

Sa ciljem da Subotičane uvede u plej-of Mozzart Bet Superlige. Ali i sa svešću da sve vrlo lako može da krene i u drugom smeru.

Očekujem jako tešku polusezonu, možda jednu od najtežih koju sam imao i koju ću imati kao trener. Imamo najteži raspored od svih ekipa jer u naredna četiri kola tri utakmice igramo na strani (Napredak, Vojvodina, Voždovac uz Mladost na domaćem terenu, prim.aut). Moja je ogromna želja, kao i ljudi iz kluba i naravno mojih igrača, da uđemo u plej-of jer bi za nas to bio podjednaki uspeh kao da smo osvojili trofej. Konkurencija je stvarno jaka, mnogo ekipa pretenduje da uđu u plej-of ali isto tako sve one baš kao i mi isto tako mogu da završe u plej-autu”, kaže Lalatović za Mozzart Sport.

Podseća i da ovaj sada tim nije isti kao onaj od jesenas, pa od uprave traži i pojačanja.

Odlasci Strahinje Tanasijevića i Vladana Vidakovića su veliki hendikep za tim, pogotovo Tanasijevića koji je bio jedan od boljih štopera u ligi. Bio je izrazito tvrd, dobro igrao glavom i sjajno je funkcionisao u tandemu sa Ćalasanom i Kerkezom. Problem je sada i što Ćalasan nije trenirao nekoliko dana, Kerkez je povređen te je neminovno da nam je potrebno pojačanje u poslednjoj liniji. Stigao je Martinović, kvalitetan štoper koji daje sebe 100 odsto na svakoj utakmici i treningu”.

Svestan je ipak i Lalatović da Spartak nije u situaciji da odbija ponude.

Morao bih da pohvalim klub, pre svega predsednika Nikolu Simovića i ljude oko njega. Dunđerskog i Stanoja, kao i direktora omladinske škole Torbicu, kao i sve ostale trenere u školi fudbala. Mnogi igrači prelaze u prvi tim i na mom su radaru . Kada bih morao da nekoga izdvojim tu su Kolarić i Pejić. Apsolutno nije čudno što Spartak prodaje svaki prelazni rok barem po jednog igrača jer je to pokazatelj dobrog poslovanja kluba”.

MOZZART BET SUPERLIGA - 20. KOLO

Petak

Radnik - Čukarički 0:3 (0:2)

/Miladinović 1, 18, Abubakar ag 73/

Subota

Železničar - Novi Pazar 2:2 (2:1)

/Đorđević 8, Romanić 45 - Karaklajić 33, Suma 90 pen/

Javor - Partizan 0:1 (0:0)

/Saldanja 62/

Vojvodina - Mladost 1:1 (0:0)

/Radulović 83p - Eze 96/

Crvena zvezda - Voždovac 2:1 (2:0)

/Rodić 9, Olajinka 16 - Nešković 86/

Nedelja

Radnički 1923 – Radnički Niš 3:2 (2:0)

/Vižđi 6, Vidosavljević 47, 59 - Bamidele 73, Cvetković 85/

IMT - TSC 0:2 (0:0)

/Pantović 70, Šoš 83p/

Ponedeljak

16.00: (2,30) Napredak (3,30) Spartak (3,20)


Piše: Oliver NAGEL


tagovi

Nenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara