Nenad Lalatović (©Starsport)
Nenad Lalatović (©Starsport)

Lalatović oštri pulene: Da se vratimo iz Liježa kao heroji

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.09.20. | 14:34

Golman Simić i Topić ne putuju za Belgiju

Kreće i Vojvodina na evropsku scenu. Posle tri godine vraća se na kontinentalnu fudbalsku mapu, ali je žreb nije pomilovao. Već na prvom stepeniku, u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, gostovaće Standardu u Belgiji.

Trener Lala Nenad Lalatović je čvrsto veruje da prvi meč neće biti ujedno i poslednji za Novosađane na evro sceni ove sezone, iako respektuje tim koji je trenutno na drugom mestu tabele belgijskog prvenstva.

Izabrane vesti

Rekao sam igračima da nemaju šta da izgube, da je u fudbalu sve moguće. Standard je apsolutni favorit, ali bila je i Astana protiv Budućnosti, pa je Budućnost pobedila u gostima. Standard nije ništa veći klub od Vojvodine, koja ima svoju tradiciju i koja ne treba da se plaši nikoga. Naravno, po budžetu su ispred nas, ali ovakve utakmice ne igraju pare. Naši fudbaleri moraju da pokažu da imaju veću želju od Standarda“, poručio je Lalatović za klupski sajt.

Iako su svi ocenili da je Vojvodina imala mnogo sreće što u evropsku odiseju kreće tek iz 3. kola, trener Lala razmišlja potpuno drugačije.

Drago mi je što smo došli do trećeg kola, ali bih više voleo da smo igrali od prvog. Ja sam imao evropske utakmice i kao igrač i kao trener, ali neki naši igrači nikada nisu igrali na međunarodnoj sceni. To su specifični mečevi sa vrlo kvalitetnim protivnicima, protiv kojih ne možete da igrate u Superligi“.

Hendikep za srpski klub je što će morati na Standard bez prvog golmana.

Neću moći da računam na golmana Simića i na Topića, koji su povređeni, ali na sve ostale mogu. Oni imaju malo Belgijanaca, što samo pokazuje da mogu mnogo da plaćaju. Očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu, ali i hrabru igru mojih momaka, pa da se ovde vratimo kao heroji, baš kao onda kada smo osvojili Kup. Bilo bi fenomenalno da prvi put igramo u grupnoj fazi Lige Evrope“, naglasio je Nenad Lalatović.

Duel Standarda i Vojvodine igraće se u četvrtak od 20 časova u Liježu.


tagovi

Nenad LalatovićFK VojvodinaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara