(©Starsport)
(©Starsport)

Lalatović Šarcu: Da si pravi trener, podneo bi ostavku posle četiri poraza!

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.04.23. | 19:47

Burna pres konferencija na Čairu, treneri je počeli zajedno, pa završili odvojeno

Prema očekivanjima treće poluvreme utakmice Radnički - Mladost GAT (0:1) bilo je višestruko zanimljivije nego ona dva na terenu.

Najpre se dugo čekalo da Nenad Lalatović da izjavu televiziji Arena sport, što je on odbijao da učini zbog grupice navijača Radničkog koja ga je vređala sa istočne tribine. Zatim je atmosfera bila na ivici fizičkog sukoba, a posebno ratoboran bio je Lalatovićev prvi saradnik Vidak Bratić, takođe bivši član stručnog štaba Radničkog, koji je još tokom utakmice bio u stalnoj komunikaciji sa publikom.

Izabrane vesti

A onda, dvojica trenera, dugogodišnjih saradnika, pres konferenciju počeli su zajedno, a završili je odvojeno.

Reč je najpre dobio strateg pobedničke ekipe:

Zasluženo smo danas pobedili. Taktički smo odigrali perfektnu utakmicu. Ja sam potpuno izmenio postavku, jer sam znao da me Dragan Šarac odlično poznaje. Ja njega nisam poznavao kao šefa stručnog štaba, ali jesam kao mog dugogodišnjeg pomoćnika, kao brata, člana porodice. Za srce me je ujeo, ali ja i dalje njemu želim sve najbolje. Što želim sebi, želim i njemu, što želim mojoj ćerki, želim i njegovoj, ali smatram da nije smeo ovo da uradi, da je morao da ode sa mnom...“, počeo je priču Lalatović, a Šarac je u tom trenutku ustao od stola.

Ja ću da odem, ti završi, pa ću da se vratim. Ne želim više da slušam kako pričaš o mojoj porodici“, ljutito je rekao Šarac.

A, Lalatović mu se onda obratio:

Zemljače, da si pravi trener, dao bi ostavku posle četiri poraza. Eto, ne može da istrpi kritiku“, dobacio je trener Mladosti GAT, pa onda nastavio obraćanje novinarima: „Velika pobeda za nas, ovo je moja doktorska utakmica. Sa desetkom sam položio ispit, na jednom preteškom gostovanju. Moji igrači su danas ostavili srce na terenu. Bio je ogroman pritisak na nama, da smo izgubili danas mi bismo ispali iz lige. Ja sam skroz promenio moj stil igre i vidi se da se igrači Radničkog nisu snašli, nisu nam šutnuli na gol. Trebalo je da pobedimo sa tri, četiri gola razlike. Ovo je doktorat Nenmada Lalatovića. Posl finala Kupa sa Vojvodinom ovo mi je bila najbitnija utakmica u karijeri. Jer ja bih ispao iz lige da sam izgubio. Ja sam trener koji dva puta zaredom sme da preuzme poslednjeg na tabeli, ne znam da li bi to neki trener smeo. Ponosan sam na sebe. Radnički mnogo volim, želim mu sve najbolje, duša me boli što nisam uspeo da sa njim uđem u plej-of i finale Kupa. Igrali su sa mnom dobro, mnogo bolje nego što su danas igrali. Nismo imali sreće. Vama svima ovde želim sve što i sebi, vi ste moja porodica i mnogo vas volim“.

O komunikaciji sa publikom tokom meča:

Ja ću uvek biti emotivan kada dolazim u Niš. Ovde sam se osećao kao kod svoje kuće. Svakom Nišliji posvetio pažnju, slikao se sa svima, popričao. Smatram da sam dobar čovek, ja se borim na svoj način, nisam ovo zaslužio. Ujeo me za srce, raskidao mi srce, on mi nije trebao, on mi je radio analizu utakmice, ali išao je po Nišu i pričao da on vodi treninge i utakmice, predstavljao se iza mojih leđa kao da je Murinjo. Ja sam to tek posle saznao, a sad se sve videlo na terenu“, zaključio je Lalatović.

Onda se u pres salu vratio Dragan Šarac i prokomentarisao rezultatski neuspeh, ali i katastrofalnu partiju svoje ekipe:

Podbacili smo definitivno, nismo odigrali kao sam želeo i tražio od ekipe. Svu odgovornost snosim ja, hteo sam da igramo ofanzivno, nismo odradili kako sam želeo. Imali jednu šansu kada je Škrbiću na gol liniji zaustavio loptu protivnički igrač. Moramo da se konsolidujemo, da probamo u Surdulici da damo maksimum i ostvarimo pozitivan rezultat”, kazao je Šarac.



tagovi

Radnički NišNenad LalatovićDragan ŠaracMladost Novi SadMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara