Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Lalatović spasava karijeru Partizanovom detetu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.06.20. | 08:26

Mladi napadač bi imao status bonus igrača

Pisali smo prethodnih dana da rukovodstvo i stručni štab Vojvodine, predvođen Nenadom Lalatovićem, imaju velike planove u letnjem prelaznom roku. Žele Novosađani da se za kvalifikacije za Ligu Evrope pojačaju proverenim kadrovima iz Superlige. Pominju se Tekijaški (Spartak), Banjac (Inđija), Petković (Javor), ali ne bi bilo iznenađenje da se Vojvodina odluči za neke povratnike iz inostranstva željne da rehabilituju karijeru u Srbiji.

Prema pojedinim informacijama Vojvodina je jako zainteresovana da u srpski fudbal vrati nekada jednog od najtalentovanijih igrača Partizana Đorđa Jovanovića. Mladi napadač, rođen 1999. godine, trenutno je pod ugovorom sa španskim Kadizom, ali je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Kartaheni. Dakle, pokušavao je da se nametne u trećem rangu španskog fudbala i na 16 mečeva postigao tri gola. Još dva puta je pogađao mrežu rivala u Kupu kralja.

Izabrane vesti

Uz Dejana Joveljića, momak rođen na Kosovu i Metohiji svojevremeno je važio za najtalentovanijeg srpskog napadača. Još kao tinejdžer dobio je šansu u prvom timu Partizana za koji je na 26 zvanična meča postigao četiri gola.

Očekivanja su bila mnogo veća, ali je rukovodstvo Partizana prihvatilo ponudu Lokerena za mladog napadača, pa se za 1,5 miliona evra Đorđe Jovanović u avgustu 2018. godine preselio u redove belgijskog kluba. Nije uspeo da se nametne kao ozbiljna opcija, usledio je prelazak u Kadiz i na kraju pozajmica u Kartaheni.

Ugovor sa Kadizom ga veže do 2023. godine, ali nema sumnje da bi ga španski klub, posle pandemije virusa korona, pustio za simbolično obeštećenje u srpski fudbal. Verovatno da bi Jovanović u Vojvodini mogao da računa na solidnu minutažu, posebno što će u narednoj takmičarskoj godini imati status bonus igrača.


tagovi

Đorđe Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara