Nenad Lalatović (©MN Press)
Nenad Lalatović (©MN Press)

Lalatovićev apel Kragujevčanima: Ako ginemo, da poginemo časno

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.04.22. | 11:28

Radnički dočekuje Kolubaru u četvrtak od 15 časova, u 2. kolu plej-auta Superlige Srbije

U ovom momentu je gotovo nemoguće prognozirati ko će ispasti iz Superlige Srbije ove sezone. Od osam timova iz plej-auta, nijedan nije bezbedan, ali ni bez šansi da „preživi“ u eliti. Možda ćemo nešto jasniju sliku da dobijemo ovog petka, kada su na programu još tri prvenstvena meča.

Možda i najatraktivniji otvara program. Od 15 časova će Radnički u Kragujevcu da dočeka Kolubaru. Do početka prolećne polusezone su gotovo svi već prežalili Kragujevčane, ali od dolaska Nenada Lalatovića Radnički deluje mnogo ozbiljnije.

Izabrane vesti

Sada više čak ni nije na poziciji koja vodi direktno u niži rang, posle remija Proletera i Radnika u sredu našao se na 14. mestu, koje vodi u baraž sa trećeplasiranim timom iz Prve lige. S tim što je do kraja ostalo još šest kola, što je dovoljno prostora da se tabela značajno istumba.

Nama je svaka od preostalih šest utakmica do kraja sezone bukvalno borba za goli život. Pri tom imamo i najteži mogući raspored od svih ekipa u plej-autu, tako da nam je neophodna potpuna mobilizacija kako bismo došli do svog cilja. Znam da je radni dan i da veliki broj naših navijača zbog poslovnih obaveza neće biti u prilici da dođe na stadion, ali ja ovim putem apelujem na sve one koji mogu da dođu i da nas podrže u ovoj za nas veoma bitnoj utakmici protiv jako kvalitetnog protivnika. Hajde da se u ovih preostalih šest kola svi ujedinimo, da budemo kao jedna velika i složna porodica i da svi zajedno na kraju ili časno poginemo ili opstanemo u ligi“, poručio je Lalatović.

15.00: (1,75) Radnički 1923 Kragujevac (3,45) Kolubara (4,60)

Kolubari je izmakla pozicija u plej-ofu u poslednjem kolu, posle poraza od Spartaka iz Subotice (4:3). Ceh je otišao na račun Dejana Đurđevića, koji je smenjen sa pozicije šefa stručnog štaba. Njegova zamena još nije stigla, ekipu je na početku plej-auta vodio pomoćni trener Nemanja Golubović, a Lazarevčani su sa 2:0 savladali Mladost. Sada imaju šest bodova više od Proletera i Radničkog, timova koji bi po trenutnom poretku igrali baraž.

U prvom susretu Kolubare i Radničkog ove sezone u Kragujevcu, početkom oktobra, Lazarevčani su slavili sa 2:0. Posle toga su u martu odigrali 0:0. Radnički još čeka na prvi gol protiv Kolubare.

17.00: (2,30) Metalac (3,20) Spartak Subotica (3,00)

Trenera je zbog plej-auta smenio i subotički Spartak. Posle poraza od Novog Pazara (3:1) za vikend Nebojša Vučković je napustio klupu. Zameniće ga Slavko Petrović, koji će da bude četvrti strateg Golubova ove sezone. Pre Vučkovića tim su vodili Vladimir Buač i Vladimir Gaćinović.

Ekipa Metalca će tražiti svoje šanse i pokušati da nas iznenadi. Mislim da je kvalitet na našoj strani. Ne volim da se puno okrećem kvalitetima i jačini protivnika, za mene je najvažnija naša ekipa. Želimo da iskoristimo slabosti protivnika i nadam se da će momci pokazati sve ono što nisu u poslednja dva kola koja sam ja uživo posmatrao i da ćemo doći sa bodovima iz Gornjeg Milanovca“, kazao je Petrović.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

SUPERLIGA SRBIJE (PLEJ-AUT) – 2. KOLO

Četvrtak

Proleter – Radnik Surdulica 0:0

Petak

15.00: (1,75) Radnički 1923 Kragujevac (3,45) Kolubara (4,60)

17.00: (2,30) Metalac (3,20) Spartak Subotica (3,00)

17.00: (1,90) Novi Pazar (3,35) Mladost Lučani (3,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Superliga SrbijeRadnički KragujevacSpartak SuboticaNenad LalatovićKolubara LazarevacMetalac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara