Lalatovićev oproštajni govor o Kragujevcu: Perović jedan od najboljih sportskih direktora

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 16:53

“Metalac i Proleter su po imenima bili mnogo jači od nas, da sam ostao borili bismo se za vrh”, poručuje temperamentni stručnjak

Postojala je tanka nada sportskog sektora kragujevačkog Radničkog da će Nenad Lalatović ostati u srcu Šumadije, nakon što je uspeo u (ne)mogućoj misiji i obezbedio opstanak. Trajali su i pregovori, ali je temperamentni stručnjak ostao dosledan u ranijoj odluci.

Iz trenerske svlačionice pokupio je lične stvari i zaputio se za Beograd. U oproštajnom govoru o šestomesečnoj epizodi u kragujevačkom Radničkom zahvalio se svima na saradnji, akcentujući sportskog direktora Perovića kao jednu od ključnih karika vrlo uspešnog proleća.

Izabrane vesti

Doživeo sam jako lepe trenutke u Radničkom iz Kragujevca. Kada sam došao niko, apsolutno niko nije verovao da ćemo da ostanemo u ligi. Imali smo ozbiljan zaostatak u odnosu na Metalac i Proleter, ekipe koje su po imenima bile jače od nas. Došao sam u Radnički na molbu pojedinih ljudi, kao i sportskog direktora Slavka Perovića. On je u svojoj oblasti jedan od najboljih u Srbiji. Imali smo fenomenalnu saradnju, ispoštovao me je kao trenera. Veliko hvala i mojim saradnicima i navijačima”, rekao je Nenad Lalatović.

Priznaje bivši kapiten Crvene zvezde da je postojala mala mogućnost da ostane u Kragujevcu.

”Razgovarali smo nekoliko dana. Ali odlučio sam se da okušam van Srbije, da pokušam da se borim za titulu. Opet sam naišao na podršku Slavka Perovića i navijača. Oni su uz moj stručni štab najzaslužniji što smo opstali u ligi. Izdržali i baraž dvomeč protiv Železničara iz Pančeva. Da sam ja ostao u Radničkom borili bismo se za gornji deo tabele, možda i izlazak u Evropu”.

Lalatović poručuje da može da bude ponosan na sve što je uradio u Radničkom.

”Pogledajte samo kakvu je ekipu imao Proleter. Tu su bili Ninković, Kaluđerović, mladi Stefan Tomović,Brana Milošević. Još su imali veliku bodovnu prednost. I Metalac je imao sjajan tim. Mi se nismo predavali. Nekako sam voleo što su nas svi otpisali”.

Čini se da je Lalatović blizu novog angažmana.

“Vreme je da se van granica Srbije borim za titulu. Sve bi trebalo da se zna do vikenda”, rekao je Lalatović aludirajući na angažman u banjalučkom Borcu.


tagovi

Nenad LalatovićSlavko Perović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara