Darko Nović (©Facebook/ES Setif)
Darko Nović (©Facebook/ES Setif)

Lalatovićev pomoćnik preuzeo klub – debituje u četvrtfinalu Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.04.22. | 21:51

Zrenjaninac Darko Nović dobio je najveću priliku u trenerskoj karijeri, seo je na klupu aktuelnog alžirskog vicešampiona ES Setifa. Debitovaće u revanš meču četvrtfinala elitnog takmičenja, protiv Esperansa u Tunisu (petak, 23.00)

Najezda balkanskih trenera u Alžiru. Vrata najvećih tamošnjih klubova očigledno je otvorio prošle sezone Zoran Manojlović, osvojivši titulu sa Beluizdadom. U poslednja dva meseca je prvo Zlatko Krmpotić seo na klupu USM Alžira, zatim je Boško Đurovski preuzeo Paradu, a najnoviju trenersku promenu je izvršio aktuelni vicešampion ES Setif, angažovavši Darka Novića.

Ovaj 49-godišnji strateg je preuzeo ekipu neposredno pred meč sezone, debitovaće u petak od 23.00 časova protiv Esperans Tunisa u revanšu četvrtfinala Lige šampiona. Alžirci su autsajderi u tom dvomeču, ali i pored toga imaju pozitivnu nulu – prva utakmica je završena 0:0, a u Africi i dalje važi pravilo gola u gostima.

Izabrane vesti

Dakle, ES Setifu odgovara bilo koji remi sa golovima. Ako ostane 0:0 posle 90 minuta, automatski će se pristupiti izvođenju jedanaesteraca. Esperans će naravno probati sve to da spreči i da trijumfom opravda ulogu koju je dobio u kladionicama.

Nović se dugo bavi trenerskim poslom, ali van Srbije. Uglavnom je radio u arapskom svetu, najduže u Libiji i Kataru. Poslednji angažman je imao u Al Batinu is Saudijske Arabije, gde je bio pomoćni trener Nenadu Lalatoviću.

23.00: (1,42) Esperans Tunis (4,00) ES Setif (7,75)

Nović je preuzeo ekipu od alžirskog stratega Rede Bendrisa, koji je bio vršilac dužnosti od 28. februara, kada je Tunišanin Nabil Kuki raskinuo ugovor posle serije loših rezultata. ES Setif je tek devet u domaćem prvenstvu, vezao je četiri poraza pre nego što je pre 10 dana savladao MC Alžir (2:1). U Ligi šampiona nije mogao da parira Radži Kazablanki, ali je bez većih problema zauzeo drugo mesto, ispred Ama Zulua Benija Mekartija i Horoje.

Fudbaleri ES Setifa su odmarali između dva meča sa Esperansom, ne i njihov rival. Tunišani su igrali u ponedeljak prvenstveni meč sa Metlauijem. Pobedili su sa 2:1, te su tako overili prvo mesto u A grupi pred početak plej-ofa.

Esperans mora da pobedi da bi se kvalifikovao, a mi ćemo to probati da iskoristimo. Jasno je da igramo protiv sjajnog protivnika, zato moramo da budemo oprezni. Važno je da dobro uđemo u utakmicu, da ne ostavljamo previše prostora njihovim napadačima“, obrazložio je Nović.

ES Setif je dva puta bio prvak Afrike, 1988. i 2014. godine. Uz to ima osam titula u Alžiru, a osvojio je i nacionalni kup te države osam puta.

Ko god iz Tunisa bude prošao u polufinale, neće tamo biti favorit. Jer rival će mu biti pobednik iz duela Radže i Al Ahlija. U Kazablanki će Radža probati da nadoknadi minus iz Kaira od 2:1, kada se uzmu u obzir dešavanja na prvom meču, to je još i pozitivan rezultat za Marokance.

23.55: (2,45) Radža Kazablanka (2,85) Al Ahli (3,10)

Aktuelni šampion Afrike je poveo sa 2:0 već u 23. minutu, Radža je u nadoknadi prvog poluvremena prepolovila zaostatak, ali je u 60. minutu Hadudi dobio crveni karton, a Al Ahliju je dosuđen jedanaesterac. El Solija ga međutim nije iskoristio, a ni Al Ahli nije na kraju krunisao igrača više još nekim pogotkom.

Radža je inače aktuelni osvajač Kupa konfederacija, ova dva kluba su igrali i u Superkupu Afrike na početku sezone, a Egipćani su i tamo slavili, posle jedanaesteraca.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

AFRIČKA LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Petak

23.00: (1,42) Esperans Tunis (4,00) ES Setif (7,75)

23.55: (2,45) Radža Kazablanka (2,85) Al Ahli (3,10)

Subota

18.00: (1,52) Mamelodi Sandauns (3,60) Petro Atletiko (6,75)

23.55: (1,62) Vidad Kazablanka (3,45) Beluizdad (5,70)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Darko NovićAfrička Liga šampionaES SetifEsperans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara