Frenki de Jong (©Reuters)
Frenki de Jong (©Reuters)

Lale od starta žele da zagospodare u Grupi G, Đurđević debituje za Sokolove

Vreme čitanja: 5min | sre. 24.03.21. | 13:11

Turska i Holandija otvaraju kvalifikacije za Mundijal u Kataru na stadionu Atartuk u Istanbulu. U špicu Crne Gore dvojica bivših fudbalera Partizana. Stevanu Jovetiću se pridružio napadač Sportinga iz Hihona. Promo kvota u Mozzartu na trijumf gostiju u Rigi – 1,95

Kriza Lala je prošlost, Holandija se vraća na svetsku mapu posle nekoliko godina posrtanja i propuštanja EP u Francuskoj 2016. godine i Svetskog prvenstvo u Rusiji 2018. Na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru derbi u Grupi G, Turska u Istanbulu na stadionu Atartuk danas (18.00) dočekuje favorizovanu Holandiju. Ovaj duel na Bosforu otvoriće novi reprezentativni ciklus.

U ovoj grupi, Lale su prvi favorit za pobednika i odlazak direktno na planetarni šampionat, dok Turska, Norveška i Crna Gora vrebaju iz prikrajka. Letonija i posebno Gibraltar nemaju šta da traže.

Izabrane vesti

Holandiju je proteklog leta napustio Ronald Kuman zbog poziva koji se ne odbija, od Barselone, kluba u kome je osvojio veliki trag i kojoj je doneo prvi titulu šampiona Starog kontinenta 1992. godine. Na kormilu je seo Ronald de Bur. Napadač Liona Memfis Depaj, Frenki de Jong, Matijs de Liht, Žoržinjo Vajnaldum, predvodnici su Lala. Sa prvobitnog spiska su otpali golmani Marko Bizot iz Alkmara u Jul Dromel iz Tventea. Precrtani su i vezisti Kevin Strotman iz Đenove, Toni Viljena iz Krasnodara, napadači Vut Veghorst iz Volfzburga i Kvinsi Promes iz Spartaka.

Zbog virusa korona reprezentativnim drugovima u Istanbulu neće moći da pomogne iskusni štoper Intera Stefan de Fraja, dok je ranije De Bur neka mlade igrače na koje računa ostavio za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine.

Turske već skoro dve decenije nema na Mundijalu. Od 2002. godine i legendarne bronze u Južnoj Koreji i Japanu nema je na najvećem takmičenju. Selektor Šenol Guneš imaće težak zadatak da u jakoj konkurenciji izbori makar drugo mesto i baraž.

18.00: (4,50) Turska (3,50) Holandija (1,83)

Vezista Lestera Džengiz Under je povređen i neće moći da igra. Njegova zamena bi trebalo trebalo bi da bude Jusuf Jazidži iz Lila. Vođa napada biće povratnik u Bešiktaš iz Evertona Dženk Tosun, dok se najviše očekuje od veziste Milana Hakana Čalhanoglua.

Poslednji meč ove dve selekcije u kvalifikacijama za EP 2016. godine završen je pobedom Turske u Konji sa čak 3:0. Na sedam od osam poslednjih utakmica ove dve selekcije dolazio je tip 0-2.

Crna Gora je prethodnoh godina često menjala selektora. Posle Ljubiše Tumbakovića, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Faruk Hadžibegić kratko se zadržao u Podogorici, a novi kormilar Sokolova postao je Miodrag Radulović. Debi će imati na Baltiku protiv Letonije (20.45). Crnogoske Vijesti pišu da je stadion Skonto u Rigi u katastrofalnom stanju, prava oranica.

"Možda će ovaj teren da uslovi neke izmene u timu, jer se teško na ovakvom terenu može da se napravi ono što smo pripremali. Verovatno ćemo se bazirati na druge stvari, ali svakako smo došli sa jasnim ciljem, da odigramo dobro i ostvarimo pozitivan rezultat. Ovakav teren biće dodatni motiv da ispunimo naš cilj, da pobedom otvorimo kvalifikacije, da obradujemo i sebe i sve naše navijače u Crnoj Gori“, rekao je Radulović, prenose Vijesti.

20.45: (4,20) Letonija (3,30) Crna Gora (1,95)

Crnogorska reprezentacija je juče čarter letom doputovala u Rigu, gde su direktno iz svojih klubova već stigli Stevan Jovetić, Stefan Savić, Adam Marušić i Esteban Saveljić, kao i Marko Simić koji igra u letonskoj ligi. Fale Stefan Mugoša koji nije mogao da dođe iz Koreje, što se znalo i ranije, ali je zato tu nekadašnji napadač Rada, Vitesea, Palerma, Partizana, Olimpijakosa, ove sezone jedan od najboljih strelca španske Segunde, Uroš Đurđević. On bi trebalo da debituje za novu državu i u špicu da igra s prvom zvezdom reprezentacije, još jednim bivšim partizanovcem, Stevanom Jovetićem koji je u odličnoj formi u dresu Monaka.

Stevan Jovetić (©Reuters)Stevan Jovetić (©Reuters)

Imaće Crnogorci i dodatni motoiv u Rigi.

"Video sam i da je na dan utakmice veliki jubilej - 14 godina od prvog meča naše reprezentacije. U pitanju je simbolika koju ću takođe predočiti igračima, da im uz stanje terena i to bude dodatni motiv da pobede. Želimo na nekin način da osvežimo to sećanje, da krunišemo jubilej tako što ćemo na pravi način otvoriti kvalifikacije i obradovati sve naše navijače”, istakao je novi kormilar Sokolova.

Crna Gora bi trebalo da igra u sledećem sastavu: Mijatović - Marušić, Savić, Vujačić (Simić), Tomašević - Vukčević, Šćekić - Hakšabanović, Ivanović (Boljević), Jovetić - Đurđević.

-------------------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-------------------------


tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvoreprezentacija Holandijereprezentacija Crne Gorereprezentacija Turskereprezentacija Letonije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara