Mirko Topić (©Star Sport)
Mirko Topić (©Star Sport)

Lale poražene u prijateljskom susretu u Rumuniji, Topić postigao evrogol

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.11.22. | 17:36

Domaća UTA Arad savladala Novosađane – 2:1

Posle dugo vremena Vojvodina je odigrala jednu utakmicu u kojoj nije bila pod rezultatskim pritiskom, a Lale su danas poražene u prijateljskom susretu u Rumuniji od domaće ekipe UTA Arad – 2:1 (0:0).

UTA se tako revanširala Voši za poraz na letošnjim pripremama u Sloveniji, kada je novosadski sastav pobedio identičnim rezultatom.

Izabrane vesti

Navijači Stare dame, koji su imali priliku da susret prate putem Fejsbuk stranice lokalne televizije TV Arad, mogli su da uživaju u evrogolu Mirka Topića, koji je sa nekih 25 metara poslao projektil, koji se od prečke odbio u mrežu domaćeg tima. Taj momenat iz 82. minuta bio je ipak dovoljan samo da Lale ublaže poraz.

Naime, već na startu drugog poluvremena UTA je stigla do vođstva golom Godvina, koji je ispratio lepu akciju i smestio loptu iza leđa Toromana sa desetak metara. Nekoliko minuta kasnije, nespretna reakcija Traorea, koji je odmah po ulasku u igru sapleo u kaznenom prostoru Godvina, omogućila je Bati da sa bele tačke udvostruči prednost rumunske ekipe.

Nisu bili idealni uslovi za igru, meč je pratilo kišovito vreme, pa u prvom poluvremenu nije viđeno gotovo ništa vredno pomena. Ipak, bili su i tada bliži pogotku domaći, a u jednoj situaciji u nekoliko sekundi morali su da intervenišu Vitas i Lazarević, koji je sačuvao nebranjenu mrežu.

Kao što je bilo i očekivano, šef stručnog štaba Lala Milan Rastavac pružio je priliku izdancima Vošine škole, kao i onim fudbalerima koji su tokom jesenje polusezone imali nešto manju minutažu. Nastup su upisali omladinci Kovačev, Popović, Sukačev, Kokanović, golman Puškić i Paunović, koji je i zatresao mrežu Arada nakon asistencije Zukića, ali je signalizirana ofsajd pozicija.

Jasno je da su Novosađani umorni posle napornog i gustog rasporeda u jesenjem delu Mozzart Bet Superlige, ali su danas prikazali poprilično bledo izdanje protiv rumunskog prvoligaša, koji je trenutno u samom dnu tabele. S obzirom na to da sledi veoma duga prvenstvena pauza u Srbiji, stručni štab Vojvodine odlučio je da još neko vreme drži ekipu na okupu. Prema tome, ovaj susret je dobrodošao Lalama da pre odlaska na pauzu isprobaju još neke varijante, uvere se u nedostatke i punom parom krenu u pripreme početkom naredne godine, jer na proleće moraju da dosegnu maksimalan potencijal i budu konkurentni protivnicima iz samog vrha tabele.



tagovi

Mirko TopićFK Vojvodinauta arad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara