Lampard (© Reuters)
Lampard (© Reuters)

Lampard: Došao sam kad smo bili šesti, pa smo postali najbolji! Može Čelsi opet da bude na vrhu

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 11:07

Trener Plavaca i procesu kroz koji klub prolazi

Ulaganja da, pomaci ne. Ni veliki broj fudbalera angažovanih u zimskom prelaznom roku, ni promena trenera, ništa ne pomaže Čelsiju da popravi utisak pred kraj razočaravajuće sezone. Čal je veliko pitanje ima li kapaciteta i(li) kvaliteta da u narednom ciklusu iskorači u gornji dom.

To su dileme u mislima navijača, dok za Frenka Lamparda nema bojazni kad je reč o budućnosti kluba sa Stamford bridža. Smatra je svetlom i uverava da bi, da je i dalje aktivan igrač, prihvatio ponudu ako bi ga zvali Plavci, bez obzira što spolja deluje da su u velikom haosu.

Izabrane vesti

Apsolutno bih potpisao za Čelsi. Ima toliko dobrih stvari vezanih za ovaj klub. Izreka kaže da je forma prolazna, a kvalitet trajan“, optimista je Lampard, upsut hvaleći odluke gazde Toda Bolija. „Uočavam fantastične namere da se klub unapredi. Mnogi velikani svetskog fudbala prolaze kroz ovaj proces na neki način, a što ga uspešnije prebrodite više pehara ćete osvojiti kad dođe trenutak da sve ovo naplatite“.

Ima i ona stara da je „putovanje lepše od samog dolaska na cilj“ i tom logikom vodi se nekadašnji vezista koji se vratio na klupu u delikatnom trenutku.

„Ponekad je lepo biti deo procesa, čiji je cilj da dovedete klub tamo gde želite. Primamljiv je to izazov. Najlaške je padobranom sleteti na mesto gde je sve posloženo i uspešno“.

Uporedio je aktuelni trenutak sa onim iz 2001. godine kad je dolazio iz Vest Hema, a Čelsi bio daleko od vrha engleskog fudbala.

„Potpisao sam posle sezone u kojoj hje završio tek šesti na tabeli. Nisam znao da će se moj boravak ovde okončati velikim brojem trofeja i individualih priznanja kao što se na kraju desilo. I tad sam bio uključen u ogroman proces razvitka koji je doveo do toga da izrastemo u jedan od najuspešnijih klubova u modernoj eri Premijer lige. Bez obzira šta se desi u narednih šest meseci, godinu ili dve, Čelsi će uvek biti uspešan. Stvarno verujem u to“.

Trenutno je tek 11, tako što je u minulom kolu prekinuo seriju od dva meseca bez pobede, slavio na gostovanju Bornmutu, ali ga pred susret sa Notingem Forestom brine podatak da je dobio samo dve od poslednjih deset utakmica kod kuće.

Učinak na domaćem terenu nije sjajan. Niti otkako sam došao, niti pre mene. Ljudski je da to stvori nervozu među igračima i trenerima. Jedini način da prebordimo krizu je da pokušamo da uradimo prave stvari. Bio sam u situaciji u kojoj su sad moji fudbaleri. Jednostavno, moraju da je prevaziđu. Publika ćže biti uz njih i onda možemo opet postati sila. Težimo ka tome“, dodao je Frenk Lampard.


tagovi

ČelsiFrenk LampardLampard

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara