Lampard naredio Čehu da mu nađe golmana umesto Kepe, tri imena su u opticaju

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.07.20. | 18:54

Čelsi sigurno dovodi čuvara mreže

Čelsi je već napravio veliki posao u prelaznom roku transferima Hakima Zijeha i Tima Vernera, ali tu nije kraj letnjih kupovina.

Bomba leta bi bio dolazak Kaja Haverca iz Leverkuzena, a Frenk Lampard želi i novog golmana. Nekadašnjem saigraču Petru Čehu koji je danas funkcioner u klubu je naredio da mu nađe golmana jer ne želi više da gleda Kepu Arizabalagu u klubu. Najskuplji golman svih vremena je još sredinom sezone čak izgubio mesto startera od veterana Vilija Kabaljera, ali ga je kasnije Lampard vratio na gol. Arizabalaga je na Stamford Bridžu izgubio poverenje već u debitantskoj sezoni kada je došlo do čuvenog sukoba sa Mauricijom Sarijem, a ne miriše ga ni Lampard. Valensija i Sevilja su zainteresovani da vrate Španca u domovinu tako da je rastanak izvestan.

Izabrane vesti

Izbor njegovog naslednika je sužen na tri imena koja je preporučio Čeh. Lampard bi najradije doveo Dina Hendersona, mladog golmana koji već dve godine blista na pozajmici iz Mančester Junajteda u Šefildu i postao je jedan od najboljih golmana Premijer lige. Na Old Trafordu nema budućnost pored De Hee iako je u boljoj formi od Španca, a ni Crvenim đavolima se ne isplati da takvog golmana drže na klupi i ubijaju mu cenu. Pogotovo što mu ugovor ističe za dve godine i ovo je najbolji momenat da debelo zarade na njemu. Šefild nema para da plati otkup Hendersona jer se pretpostavlja da će cena biti visoka, a Čelsi čeka odgovor sa Old Traforda koja je to cena.

Ako ne dovede Hendersona, Čelsija opcija B je Andre Onana iz Ajaksa koji je stekao sve uslove da napravi veliki transfer u karijeri. Kamerunac je jedan od onih igrača kojima je direktor Overmars rekao da mogu da idu ako neko plati traženu cenu. Ta cena u njegovom slučaju je 30.000.000 evra i to za Čelsi nije nikakav problem.

Na kraju tu je i malo poznati, ali sjajni truski golman Ugurčan Čakir iz Trabzona, jedan od najzaslužnijih što se klub sa obale Crnog mora bori za titulu šampiona u Turskoj. On se zimus čak pominjao i kao želja Liverpula jer ga je Klop video kao idealnu alternativu Alisonu, ali su ti pregovori odloženi za leto. Izvesno je da će Čakir napustiti Trabzon ovog leta i ako stigne Čelsijeva ponuda, neće mnogo razmišljati. 


tagovi

Ugurdžan ČakirDin HendersonAndre OnanaLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara