(©Reuters)
(©Reuters)

Lampard: Osvojio sam tri titule sa Čelsijem, mogao sam bar pet ili šest da nisu često menjani treneri

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.05.23. | 05:44

„Možda bismo ih više osvojili da smo bili dosledniji“, kaže privremeni trener londonskih Plavaca

Čelsi je smenio Grejama Potera, kao privremeno rešenje za trenera postavljen je Frenk Lampard i rokadom ništa nije dobio. Igračka ikona kluba sa Stamford bridža nije uspela da podigne ekipu, i dalje su londonski Plavci u „kanalu“, a sve su jače glasine da će ih od leta preuzeti Maurisio Poketino.

Naredne sezone Čelsi se neće takmičiti na međunarodnoj sceni, a ko god da bude novi trener – moraće sve da gradi iz početka. Ne čudi što u krznom trenutku niko osim Lamparda nije želeo da se lati posla,m naročito kada se pogleda Čelsijev raspored. U finišu Premijer lige igraće protiv prve četiri ekipe: prvo protiv Arsenala, a zatim protiv mančesterskih timova i Njukasla.

Izabrane vesti

Frenk Lampard je svestan da će mu drugi mandat na Stamford bridžu biti i kraći i manje uspešan od prvog – ni u njemu se nije proslavio – ali da će biti trener samo do kraja sezone znao je i kada je preuzeo tim.I ne krivi kolege koje čekaju leto i žele dobro da izvagaju.

„Da li Čelsi treba da sačeka kako bi pronašao pravog trenera? Apsolutno bi tako trebalo da uradi“, rekao je Frenk Lampard i osvrnuo se na činjenicu da Čelsi, zbog trenutne situacije, više nije tako poželjna destinacija:

„Sada smo u fazi sezone kada shvatamo da nećemo ući u Evropu, a drugi treneri će pre donošenja odluke reći: 'Pratiću razvoj situacije i čekati predsezonu, kada mogu da uradim i primenim ono što želim'. To nije glupo od njih, jer Čelsi očekuju utakmice sa četiri najbolje ekipe do kraja sezone“.

Čelsi u eri Toda Bolija menja trenere kao čarape, ali i za vreme Romana Abramoviča, kada je klub daleko bolje funkcionisao, to nije bila retka pojava. Već učestala. Frenk Lampard je ubeđen da bi imao više titula Premijer lige da je ruski oligarh imao više strpljenja.

„Bio sam deo Čelsija i treneri su redovno menjani. Osvojio sam tri titule, ali trebalo je da ih imam pet ili šest. Imam takav osećaj. Možda bismo ih više osvojili da smo bili dosledniji i da smo išli u jednom pravcu. Osećam da je trebalo to da uradimo“, podvukao je Lampard.



tagovi

Frenk LampardČelsiPremijer liga

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara