Frenk Lampard (©Reuters)
Frenk Lampard (©Reuters)

Lampard pred novim poslom, mogao bi da sarađuje sa Borjanom

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 19:37

Engleski trener kandidat za selektorsku klupu Kanade

Otkako je u junu 2023. godine napustio Čelsi, Frenk Lampard je na birpu rada, ali bi to uskoro moglo da se promeni.

Kako piše Telegraf, bivši engleske reprezentativac kandidat je da preuzme klupu Kanade za koju nastupa Milan Borjan, golman Crvene zvezde na pozajmici u Slovanu iz Bratislave.

Izabrane vesti

Fudbalski savez Kanade stavio je navodno Lamparda na listu kandidata za mesto novog selektora koji bi pripremio reprezentaciju za Svetsko prvenstvo 2026. godine na kojem će Kanada uz SAD i Meksiko biti domaćin.

Pomenuti izvor navodi da je Lampard spreman da se vrati trenerskom poslu, ali da već neko vreme čeka pravu priliku, a za sada nije poznato da li je baš ova koja mu se ukazala 'preko bare' ta.

"Nadam se da će se pojaviti nešto što mi odgovara, želim ponovo da počnem da radim, ali uživam u porodičnom životu. Uživao sam u svim klubovima u kojima sam radio. Svi su bili veliki izazovi iz različitih razloga. Užiuvam da radim sa igračima, da unapređujem i njih i timove, pa da vidimo šta će sledeće doći", izjavio je Lampard nedavno.

On je samostalnu trenersku karijeru započeo u Derbiju, a nakon što ga je u prvoj sezoni doveo do plej-ofa za plasman u Premijer ligu, već sledeće sezone preuzeo je 'svoj' Čelsi. Uprkos zabrani dovođenja igrača, 45-godišnjak je uspeo da uvede londonski tim u Ligu šampiona i pride se plasira u finale FA kupa za godinu i po dana, koliko je proveo na Stamford Bridžu.

Potom je godinu dana - od januara 2022. do januara 2023. - sa klupe predvodio Everton, da bi istu sezonu okončao u Čelsiju, nasledivši na kratko Grema Potera.


tagovi

Frenk LampardReprezentacija Kanade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara