(©Reuters)
(©Reuters)

Laporta još jednom o Mesiju: Tražio je klub u kojem je manji pritisak, Barsa će ga plaćati do 2025.

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.07.23. | 12:22

“Imao je teške dve godine u Parizu”, kaže predsednik Barse

Šta god sutra uradio, ostaće Đoan Laporta upamćen kao predsednik Barselone koji je “oterao” Lionela Mesija iz kluba, a potom nije uspeo da ga vrati.

Legendarni Argentinac će karijeru nastaviti u Interu iz Majamija, u dalekoj MLS ligi, na veliku žalost armije navijača Barselone, koja ga je “videla” ponovo na Nou Kampu.

Izabrane vesti

Predsednik kluba Đoan Laporta se u intervjuu za La Vangardiju još jednom osvrnuo na slučaj Mesi.

“Imali smo dogovor sa La Ligom da deo naših resursa preusmerimo na Mesija. Pričali smo sa Horheom Mesijem, koji me je obavestio da je Leo imao dve teške godine u Parizu i da želi da igra negde gde je manji pritisak. A kod nas to ne bi bilo moguće. Razumeo sam njegovu odluku. Želim mu svu sreću, a mi smo počeli da mu spremamo super oproštaj. Biće savršen zajedno sa proslavom 125 godina kluba kada se vratimo na Nou Kamp”, rekao je Laporta.

A, veza, pogotovo finansijska, između Mesija i Barse će trajati još neko vreme.

“Ono što klub duguje Mesiju je deo našeg platnog bilansa i to je deo njegovog dogovora sa prethodnim rukovodstvom. Isplate će trajati do 2025. godine. Isplaćujemo ga sa religijskom posvećenošću”.

Okrenuo se onda Laporta narednim zadacima za klub. Trener Ćavi i navijači traže novog organizatora igre. Izgleda da ga neće dobiti.

“Ćavi razume klupsku situaciju. On bi voleo da dobije pojačanje u sredini terena, ali je svestan da su neke opcije nedostižne. Moramo da pojačamo razvoj mladog tima. Tamo imamo Marka Kasada, Paua Prima, Đerarda Ernandeza ili Marka Bernala. Trebalo bi prvo da pogledamo u svoje dvorište”.

Siguran je predsednik Barselone da neće biti problema oko produžetka ugovora sa Ćavijem.

“Zna i on da nam je prioritet da pojačamo tim u skladu sa održivim finansijskim planom. A, Ćavi želi da ostane i tu neće biti problem”.

Smatra prvi čovek Barse da je pogrešno porediti Ćavija sa nekadašnjim trenerom kluba, legendom Gvardiolom.

“Ponekad se stvara slika kako pohvalama na račun Ćavija mi omalovažavamo sve što je Gvardiola uradio za nas, a to nije tačno. To je slika koju stvaraju mediji i naše okruženje. Pohvale Ćaviju nemaju nikakve veze sa Pepovom zaostavštinom”.

Kada je tim u pitanju, otkrio je Laporta da imaju ponude za skoro sve igrače.

“Srećni smo što Ansu Fati ostaje kod nas. Potrebno je da zasluži Ćavijevo poverenje, a kada to uspe, praviće razliku na terenu. Imamo ponude i za druge igrače: Kristensena, Pedrija, Gavija, Arauha, Ter Štegena, Rafinju, Baldea. Ali mi nismo klub koji rasprodaje fudbalere”, poručio je Đoan Laporta.


tagovi

Lionel MesiĐoan LaportaBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara