Žil Kunde i Antoan Grizman (©AFP)
Žil Kunde i Antoan Grizman (©AFP)

Laporta opsednut Halandom, a Ćavi insistira na jačanju defanzive: Kunde je Barsin prvi pik za štopera

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.02.22. | 17:14

Transfer će umnogome zavisiti od odlazaka postojećih opcija Blaugrane u poslednjoj liniji tima

Započela je Barselona rekonstrukciju tima za vreme zimske pijace, ali megatransfere – zbog loše finansijske situacije – ostavila je za leto. Biće to leto matematičkih akrobacija tokom koga će katalonski klub pokušati da namami Erlinga Halanda na Kamp Nou, pobedi konkurenciju i pošalje jasnu poruku – Barselona nije klinički mrtva i spremna je za povratak u vrh. Veliki planovi kuju se u Kataloniji – iako nikome nije jasno kako će Blaugrana zatvoriti finansijsku konstrukciju – i angažovanje norveške gol-mašine nije jedina bomba za čiju se detonaciju u Barseloni pripremaju. 

Erling Haland biće prva meta posrnulog giganta, tu nema spora, jer predsednik Đoan Laporta je opsednut napadačem Borusije Dortmund i uveren je da bi tim potpisom napravio marketinški bum, učvrstio svoju poziciju, ali i nastavio sa dizanjem kluba iz pepela. Neophodna je Barseloni jedna direktna pobeda nad Real Madridom i drugim evropskim alama, u ovom trenutku finansijski daleko moćnijima, a potrebno joj je i ojačanje poslednje linije tima. Ćavi je odlučan u nameri da izvrši reformu.

Izabrane vesti

Prema pisanju katalonskog Sporta, koji često ima tačne informacije, Ćavi je odmah po preuzimanju klupskog kormila naglasio glavešinama ko mu je prvi pik za štopera – Žil Kunde. Insistira strateg Barselone na potpisu štopera u letnjem prelaznom roku i nema dilemu ko bi u narednoj decenij trebalo da bude potporni stub katalonskog kluba. Izbor je pao na defanzivca Sevilje.

Među prvim Ćavijevim zahtevima bio je dolazak Kundea na Kamp Nou. Tokom zime ta operacija bila je neizvodljiva. Barselona uz dosta poteškoća registrovala Ferana Toresa, Danija Alvesa, Adamu Traorea i Pjera Emerika Obamejana, i ni teoretska šansa nije postojala da dovede još nekog kapitalca. Isprsila se samo za španskog ofanzivca, ali i taj transfer ide na odloženo plaćanje. Ni na leto Blaugrana neće biti u stanju da glatko završava poslove, a ukoliko zaista misli da stigne do Kundea – igrač u pregovorima sa Čelsijem duže od godinu dana – moraće na ime transfera Sevilji da uplati 80.000.000 evra. Tolika je klauzula.

Sevilja je imala nekoliko ponuda na stolu za francuskog štopera i nije ih prihvatila. Slepo su se na Ramon Sančez Pishuanu držali cifre koju su zacrtali da dobiju, a Žil Kunde do sada nije vršio pritisak na klub da ode. Ipak, znaju u Andaluziji da je iduće leto pravi trenutak za megaprodaju, jer velikani se sve više interesuju za njihovog standardnog štopera.

Barselonina kasa ovog momenta je prazna, ali imaju Katalonci računicu. Za „operaciju Žil Kunde“ ključ će biti Barselonino rasterećenje igračkog kadra. Blaugrana bi odlaskom Umtitija, Lenglea i Mingeze uštedela na platama i stvorila prostor u budžetu da krene po Seviljinog štopera. A, dodatni luft mogao bi da se napravi ukoliko se glasine obistine i Đerar Pike se na leto penzioniše. Tada bi Barselona bila solventna i mogla bi da krene u realizaciju.

Biće komplikovano, ali kod Barselone ne može bez peripetija i mnoštva finansijskih začkoljica...


tagovi

Žil KundeBarselonaSevilja

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara