©Reuters
©Reuters

Laporta se žalio FS Španije: Real osvojio niz poena na osnovu sudijskih odluka

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.01.24. | 20:10

Predsednik Barselone ističe da je njegov klub u nepravednom položaju u odnosu na Madriđane

Dani prolaze, ali strasti rasplamsale usled sudijskih odluka na susretu Real Madrid - Almerija ne jenjavaju. Glavni arbitar na pomenutom meču, kao i njegov kolega iz VAR sobe podelili su javnost i naišli na brojne osude kako od strane ljudi iz Almerije, tako i sa Nou kampa. Predstavnici Barselone nisu ostali nemi na odluke arbitara, a glas protiv sudija digao je i predsednik katalonskog kluba Đoan Laporta. Prvi čovek Barselone u intervjuu za Mundo deportivo istakao je da je čak podneo zvaničnu žalbu predsedniku Fudbalskog saveza Španije Pedru Roki.

Izabrane vesti

"Rekao sam predsedniku Saveza da je neophodno da preduzmu neke mere. Sudijska organizacija zavisi od Fudbalskog saveza Španije. Odgovorio mi je da je prošlost - prošlost i da planiraju da preduzmu akciju po tom pitanju. Kazao mi je i da sudije ne osećaju pritisak ni sa jedne strane. Imam apsolutno poštovanje prema sudijskom timu i rekao sam da govorim potpuno iskreno. Videli smo neke situacije koje nas mnogo zabrinjavaju i ako se tako nastavi, biće nam veoma teško da ostvarimo svoje ciljeve. Naš trener Ćavi je to već rekao - igrači rade veoma dobar posao, savladavaju niz prepreka... Dobro radimo i siguran sam da će se plodovi videti na terenu u igri, ali i rezultatski. Ipak, naravno, takmičenje se ne može dalje kvariti odlukama poput onih koje su donete prošle nedelje na Bernabeu", istakao je prvi čovek Katalonaca.

Na pitanje da li je konkurent stekao benefit direktno kroz sudijske odluke Laporta je bez dileme odgovorio potvrdno.

"Nije to slučaj samo ove nedelje. Analizirali smo to pitanje i već postoji niz poena koje je naš rival osvojio na osnovu sudijskih odluka. Moram li da kažem da smo navikli na ovo? Uvek smo se borili protiv stihije, ali ovoga puta su bili previše očigledni i zato smo se žalili Savezu. Pre svega brinem za moral naših igrača, jer sam na kraju utakmice protv Betisa, gde smo odigrali dobru utakmicu i bili ponosni , video da su igrači zabrinuti šta dogodilo na Bernabeu. Naravno, kao klub, moramo da preduzmemo akciju po tom pitanju. Ja sam predsednik koji se ne krije od suočavanja sa situacijama i mislim da moram da dignem glas u ovom slučaju jer vidim nepravdu. Kada vidimo nepravdu mi je osuđujemo i želimo da oni koji imaju odgovornost da rešavaju ovo pitanje preduzmu mere i isprave greške", kazao je Laporta.


tagovi

BarselonaĐoan Laporta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara