Duel Aleksandera Baha i Osman Diomandea (©Reuters)
Duel Aleksandera Baha i Osman Diomandea (©Reuters)

Lavovi odložili krunu mrskom rivalu: Benfika slavi titulu na Lužu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.05.23. | 23:38

Primeira: Orlovi mogli da obezbede šampionski pehar kolo pre kraja, ali u velikom derbiju Lisabona protiv Sporting na Žoze Alvaladeu nerešeno 2:2 (2:0). Neves u četvrtom minutu sudijske nadoknade doneo bod gostima

Nije gotovo u Portugaliji. Tek će poslednje kolo da odluči o šampionu. Benfika je imala prvu meč loptu, ali ju je propustila. U velikom derbiju pretposlednjeg kola Primeire, gradskom obračunu u Lisabonu, Sporting i Benfika su na stadionu Žoze Alvalade odigrali bez pobednika - 2:2 (2:0). Domaćin je bio bolji u prvom, gosti u drugom. Više će da žale Lavovi koji su primili gol u četvrtom minutu sudijske nadoknade, pa su i definitivno ostali bez kvalifiakcija za Ligu šampiona. Braga je obezbedila treće mesto, dok tim Rubena Amorima mora da se zadovoljni četvrtim i Ligom Evrope.

Tim Rodžera Šmita i dalje ima dva boda više od Porta (isti međusobni skor i mnogo bolju gol-razliku), pa će u nedelju u poslednjem kolu pred sigurno krcatim tribinama Luža protiv otpisane Santa Klare, poslednjeplasiranog tima Primeire, da verovatno skine Zmajeve s trona i upiše 38. šampionsku zvezdicu. Mogli su Orlovi posle 48 godina da otvore pobednički šampanjac na stadionu mrskog rivala, ali je slavlje pomerena za nedelju dana. Malo ko sumnja da će Benfika ovaj zicer da propusti. Verovatno i bod donosi Benfiku krunu.

Izabrane vesti

Sporting nije igrao da „komšije crkne krava“, nego je sa nova tri boda tim Rubena Amorima mogao da ostane u igri za treće mesto i plasman u Ligu šampiona, ali je domaće navijače zaledio Neves golom u četvrtom minutu sudijske nadoknade posle gužve u petercu domaćina. Proverao se pogodak zbog eventualnog ofsajda, ali je VAR rekao da je sve bilo čisto. Slađi bod ide na Luž.

Domaćin je dominirao u prvih 45 minutu. Pogoci u finišu prvog poluvremena Trinkaa u 39. i Diomandea u 44. minutu, činilo se da su dovoljno za tri boda zeleno-belih i nadu da sezonu ipak može da se završi plasmanom u kvalifikacije za evroelitu.

Trinkao je doveo u vođstvo domaćina. Nekadašnja promašena investicija Barselone plaćen više od 30.000.000 evra, pre toga igrač Brage, kasnije i Vulverhmptona, iskoristio je kikse odbrane gostiju, spretno reagovao, prešao golmana Vlahodimosa i zatresao mrežu Benfike.

Gosti su u tim trenucima bili u nokdaunu, a Diomande je posle kornera Santosa galavom sa oko 11 metara duplirao prednost Lavova u 44. minutu. U nastavku, Orlovi su bili bolji, napadali, stvarali šanse, uspeli su da me uvedu u neizvesnu završnicu posle gola Norvežanina Fredrika Orsnesa na asistenciju Grimalda u 71. minutu. U poslednjim trenucima meča Neves je bio spretan, za veliko slavlje gostiju i muk na Alvaladeu.

Imala je Benfika i dvocifrenu prednost u odnosu na Porto, ali je posle dva poraza u nizu od Zmajeva i Čavesa, eliminacije u četvrtfinalu Lige šampiona od Intera, tim Rodžera Šmita je izašao iz krize, pa i pored boda u gradskom derbiju blizu je titulu. Čudo bi trebalo narednog vikenda da se dogodi da ne padne slabašna Santa Klara koji je već drugoligaš.

Sve je spremno za veliku žurku na Lužu.

PRIMEIRA – 33. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Maritimo – Vizela 1:0 (0:0)

/Klaudio Vink 90+6/

Subota

Aruka - Šaves 1:0 (0:0)

/Sila 63pen/

Santa Klara - Portimonense 1:0 (1:0)

/Andreizinjo 27/

Boavista - Braga 1:1 (0:0)

/Nžije 90+3 - Kanon 59ag/

Famalikao - Porto 2:4 (2:2)

/Haime 33, Kolombato 44pen - Taremi 7pen, 10, 67pen, 75pen/

Gimarais – Žil Visente 1:0 (0:0)

/Anderson Silva 90+3/

Kasa Pia – Estoril 2:2 (0:0)

/Felipe 85pen, Savior 90-6 – Kasijano 74, Alvaro 90+8/

Fereira – Rio Ave 3:1 (1:1)

/Tomas 1, Adrerljan Santos 48g – Vilijam 3/

Sporting L. – Benfika 2:2 (2:0)

/Trinkao 39, Diomande 44 – Orsnes 71, Neves 90+4/


KMENTA


tagovi

PrimeiraPortugalPortugal 1Sporting LisabonBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara