Rosić (©Starsport)
Rosić (©Starsport)

Lazar Rosić napustio pripreme Vojvodine, odlazi u Kinu

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 16:49

Štoper Vojvodine pred potpisom za Čangčun jatai

Fudbaleri Vojvodine danas su upisali i drugu pobedu na pripremama na Kipru, nakon što su veoma ubedljivo savladali lokalnog drugoligaša Onisilios (5:1). U protokolu za ovaj susret se nije našao standardni štoper Novosađana Lazar Rosić, koji prema saznanjima Mozzart Sporta odlazi u Kinu, gde treba da dogovori saradnju sa Čangčun jataijem.

To znači da će Novosađani sasvim izvesno morati da angažuju novog štopera do kraja prelaznog roka, budući da je Rosić u prvoj polusezoni standardno činio štoperski tandem sa Đorđem Crnomarkovićem. Trenutno na toj poziciji Stara dama, osim na Crnomarkovića, može da računa još samo na Igora Jeličića i omladinca Sinišu Tanjgu.

Izabrane vesti

Rosić je letos stigao u Novi Sad kao veliko pojačanje u poslednjoj liniji, nakon što je raskinuo ugovor sa Kor Fakanom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. S Vojvodinom je tada potpisao ugovor na dve godine, ali već posle pola godine i 15 odigranih mečeva (upisao jednu asistenciju) doći će do okončanja saradnje. Rosić je u karijeri nastupao još za Radnički iz Niša i Radnički iz Kragujevca, a u Portugaliji je branio boje Nasionala i Moreirensea. Na Pirinejima je stekao veliko iskustvo, sakupivši više od 100 nastupa.

Po svemu sudeći, vreme je za Rosićevu novu inostranu epizodu, u dresu kineskog Čangčuna. Za sada detalji ugovora nisu poznati.

Podsećanja radi, reč je o azijskom klubu u kojem je Nenad Lukić, bivši napadač TSC-a, imao veoma neprijatna iskustva, budući da je zaradu morao da potražuje na sudu, u čemu je na kraju i uspeo.


tagovi

Lazar RosićFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara