Lazar Samardzić (Reuters)
Lazar Samardzić (Reuters)

Lazar Samardžić rekao “da” Napoliju

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 14:05

Srbin ima najveće šanse da bude prvo pojačanje šampionskog Napolija

Napoli je protutnjao kroz Seriju A, sjajan utisak ostavio i u Ligi šampiona i sada će glavni cilj biti kako da zadrži šampionski tim na okupu. Napolitanci će biti pod veliki pritiskom bogatijih klubova da prodaju prvog strelca Viktora Osimena i komandanta odbrane Kima.

Ali istovremeno rade i na dovođenju pojačanja i trude se da u sledeću sezonu uđu sa kvalitetnijim timom od aktuelnog. Sportski direktor Kristijano Đuntoli koji je jedan od glavnih arhitekti šampionskog tima će se uskoro preseliti u Juventus, ali do tada bi mogao da završi jedan jako bitan zadatak – transfer Lazara Samardžića.

Izabrane vesti

Čovek koji je sa grupom saradnika i skauta otkrio i doveo igrače poput Kavarchelije, Kima, Zjelinskog, Lobotke, Di Lorenca i ostalih je označio novopečenog srpskog reprezentativca kao oproštajni poklon Napoliju.

Rimska Republika tvrdi da je Đuntoli postigao dogovor sa igračem i njegovim agentima oko ugovora na četiri godine i da su u toku pregovori sa Udinezeom. Napoli je ponudio 15.000.000 evra za Srbina rođenog u Berlinu i nada se pozitivnom odgovoru iz Friulije.

Prelazni rok još nije ni počeo, a ranije se pisalo da će Udineze kao početnu cenu za svoj biser postaviti granicu od 25.000.000 evra. Verovatno će klub sa severa Italije otezati i čekati da se pojave drugi zainteresovani klubovi i da napravi licitaciju kako bi možda izvukao više novca za obeštećenje. Vremena imaju dovoljno, ali Đuntoli ga nema jer će uskoro direktorsku kancelariju Napolija zameniti onom u Juventusu. Zato prvi operativac Napolija vrši pritisak na Udineze da se što pre izjasni i da prihvati ponuđenu cenu. Dogovor sa igračem bi mogao da ubrza posao.

U Napoliju vide Samardžića kao naslednika Pjotra Zjelinskog koji je takođe iz Udinezea došao kao mlad i neafirmisan igrač posle sjajnih izdanja na dvogodišnjoj pozajmici u Empoliju. Plaćen je tada 16.000.000 evra, a Napoliju se višestruko isplatio i postao jedan od ključnih igrača tima. Ugovor mu ističe za godinu dana i velike su šanse da će Napoli morati da ga proda ovog leta kako bi zaradio makar nešto na obeštećenju. Samardžić je nešto drugačiji profil igrača, više je ofanzivan ali ga trener Lučano Spaleti ceni i podržao je ideju direktora da ga Napoli dovede.

Kada pregovori dva kluba uđu u ozbiljniju fazu, moguće je da Napoli pojača ponudu i na taj način izdejstvuje trasfer. Podsetimo, Samardžića je Udineze doveo pre dve godine iz Lajpciga za 5.000.000 evra, a prve sezone je uglavnom ulazio sa klupe i samo nagovestio potencijal. U ovoj sezoni je dobio veću šansu kod trenera Sotila koji ga je pažljivo dozirao. I iskoristio ju je. Igrao je na 34 od ukupno 35 utakmica u Seriji A (u 18 je ulazio sa klupe, ali u drugom delu sezone je starter) i postigao pet golova uz četiri asistencije. Skrenuo je pažnju još nekih klubova pa Napoli želi da preduhitri konkurenciju.



tagovi

Lazar SamardžićLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara