©Star Sport
©Star Sport

Lazetić: Mirčevski ima taj gen da daje golove, biće registrovan za Ligu Evrope

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.08.23. | 22:35

Nebojša Jandrić imao interesantnu poruku za svoje igrače.

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Ponovo su Topolčani teškom mukom stigli do nova tri boda. Utakmica kao preslikana protiv kragujevačkog Radničkog, i skoro isti momenat postizanja pogotka. Ovoga puta junak je bio Martin Mirčevski, svega pola sata je bilo dovoljno makedonskom napadaču da zatrese mrežu Traktorista. Četvrta uzastopna pobeda vicešampiona Srbije, i ponovo bez primljenog pogotka- 1:0.

Izabrane vesti

Šef struke IMT-a, Nebojša Jandrić, izazvao je pažnju nošenjem odeće sa interesantnom porukom. Na njegovoj majici se našao natpis „Mali krug velikih ljudi“, aludirajući na stihove pesme Masima Savića. Upravo je na konferenciji za mediji između ostalog Jandrić naglasio značenje ovog simboličnog gesta. Prvo se naravno osvrnuo na utakmicu.„Ostaje nam žal zbog rezultata, dosta smo kvalitetno pripremili utakmicu i odgovorili na ono što TSC ume da servira protivniku u ligi. Ozbiljan protivnik, koji je u ovakvoj ligi gde je Crvena zvezda na mestu na kojem jeste. S obzirom na naše resurse koje imamo danas smo potvrdili ono što smo prikazali u prethodna četiri kola. Iz ove utakmice smo naučili nešto danas, nastavićemo da rastemo i da naši igrači pronađu neku svoju sreću u budućnosti. Čestitam mojim momcima, ova majica koju nosim je upravo posvećena njima“, naveo je Jandrić.

Delovalo je da je na vidiku novi remi, mučili su se igrači domaćih u prvom poluvremenu, uputivši tek dva udarca na gol gostujućeg tima. Ipak, ponovo se isplatilo strpljenje Lazetićevog tima, a po ko zna koji put je meč rešen ulaskom određenog igrača sa klupe.

U prvom poluvremenu je bila spora utakmica opravdano. Imam opravdanje i za igrače, lakše je bilo ekipi koja se brani. Termin utakmice nije bio normalan, počinje meč na 40 stepeni, ali to je neka druga priča. U drugom delu smo pronašli više prostora, ali nismo dovoljno punili kazneni prostor. Oni dobro brane bočne lopte kada se spuste nisko, u drugom delu se utakmica otvorila, dosta smo solidno branili kontre. Neki naš plan je bio da ostanemo strpljivi, da ne brzamo i da ako treba čekamo 95. minut da postignemo gol. Momci su to odlično uradili, iako je bilo nervoze i tenzije. Na neki način se ponovio Radnički Kragujevac, što nama sigurno imponuje“, rekao je Lazetić posle meča.

Gol Mirčevskog bio je 11 u Mozzart Bet Superligi koji su postigli Topolčani, a kuriozitet je da čak deset različith igrača treslo mrežu protivnika. Raduje ta činjenica stratega TSC-a, koji ističe da je timski duh i dužina klupa ključan faktor za ovakav efekat.

Izvanredan podatak, dovoljno govori o nama i timskoj igri koju forsiramo, trudimo se da napravimo takav tim. Rekao sam igračima na poluvremenu da ne budu nervozni, tim koji ima na klupi Mirčevskog to može da okrene u poslednih deset minuta. Izvanredno za Mirčveskog koji ima taj gen da daje golove. Značiće nam puno u nastavku“, istakao je Žarko Lazetić.

Nije bilo desetke Topolčana u dvomeču sa Bragom, pa se postavilo pitanje iz kog razloga omaleni Makedonac nije bio na spisku fudbalera za Ligu šampiona. Nagrada će stići jer će strelac pobedonsnog gola protiv Traktorista biti na spisku za mečeve Lige Evrope, po rečima šefa struke Lazetića.

Sigurno će biti registrovan za Ligu Evrope, imao je neku manju povredu, a i protiv Brage smo očekivali da budemo u niskoj zoni. On je dobar kada mi spustimo protivnika nisko, iz tog razloga ga nismo registrovali za te dve utakmice, ali on je ozbiljan naš adut. Svi igrači imaju svoju ulogu, to su teške odluke za trenera. Nemamo puno igrača za B listu, pa smo morali da donosimo te odluke koje nisu lake. Izneo je to na pravi način“, zaključio je Lazetić.


tagovi

Martin MirčevskiŽarko LazetićNebojša Jandrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara