Žarko Lazetić (©MN Press)
Žarko Lazetić (©MN Press)

Lazetić ne pada u euforiju zbog drugog mesta: Tabela me ne zanima, niti se zanosimo

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.03.23. | 18:26

"Činjenica je da smo na dobrom putu", dodaje trener TSC-a

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole/ 

Iako je već bila viđena sigurna pobeda TSC-a nad gostima iz Lučana, koji su bili u katastrofalnoj seriji, još jednom se pokazalo da su najteži bodovi koji se upišu unapred. Radnik iz Surdulice je na sličan način umalo odneo bodove iz Bačke Topole, Spartak je stigao zaostatak od dva gola, pa su ponovo morali fudbaleri Topolčana da stisnu zube pred kraj ne bi li sprečili Mladost da napravi senzaciju i izjednači. Na kraju rezultatski ne toliko ubedljiva pobeda (2:1) protiv davljenika koji je došao da traži bodove spasa.

Izabrane vesti

"Prezadovoljan sam jer je ispalo rutinski, i to je dokaz da smo kao tim porasli i da napredujemo, a to mi je najvažnije. Kada smo imali sličnu situaciju u prošlosti, takozvane unapred dobijene utakmice, imali smo mnogo problema sa ovakvim ekipama. Sada smo dominirali, dozvolili protivniku tri šuta ka našem golu, napravili mnogo šansi i držali sve pod kontrolom“, navodi Žarko Lazetić u razgovoru za Mozzart Sport.

Na semaforu je posle malo više od pola sata igre stajalo 2:0 za domaće, koji su nastavili da stvaraju šanse ali ne i da ih pretvaraju u nove pogotke. Mladost je praktično ni iz čega došla do penala i stvorila sebi priliku da uzme bod. Na kraju su, ipak, domaći mirno priveli meč kraju.

TSC do plej-ofa Mozzart Bet Superlige očekuju još tri izuzetno teška duela, prvi u Surdulici protiv Radnika, još jednog tima koji se grčevito bori za opstanak.

"Idealno za mene, jer ne volim visoke rezultate i zabavu, a sviđa mi se i kako smo reagovali posle primljenog gola. Odlično je što svima deluje rutinski, ali mi znamo koliko smo ozbiljno shvatili, kako smo se pripremali i ušli u ovu utakmicu. Već je arhivirana, igrači će malo da odmore pre svega psihički, od analiza, sastanaka i zahteva, a mi se uveliko spremamo za Surdulicu, koja će biti možda i najteža utakmica do kraja. Kolega Đorđevic je očigledno skockao tim i vidi se po rezultatima u ovoj polusezoni koliko kvalitetno igraju", istakao je mladi strateg.

Čar pobede u prethodnom kolu je veća kada se zna da je TSC na tabeli prestigao Partizan i stavio sebe na poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Lazetić smatra da njegov tim, kao i klub, moraju ostati prisebni i da ih očekuje još mnogo toga u borbi za izlazak u Evropu. Po njegovim rečima, nema mesta kalkulacijama dok se sezona ne završi. Odigrano je 27. kola, a preostalo još deset, pa su moguće promene na tabeli.

"Da li sam zadovoljan što smo drugi? Da je 37. kolo završeno - bio bih. Ovako niti gledam tabelu, niti me zanima, niti se zanosimo. Od prvog kola imamo iste ciljeve, da izborimo Evropu, da napredujemo i da idemo na pobedu svaku utakmicu. Činjenica je da smo na dobrom putu i da nas ništa neće pomeriti iz koloseka, od stvari na koje možemo da utičemo, a to je dobar trening, igra na pobedu i gol više u svakoj utakmici. Na rezultat često ovde ne možemo da utičemo, a i gleda se krajem maja, tada ćemo videti šta smo uspeli i koliko smo zadovoljni. Važno je da uživamo svi zajedno u radu, napredujemo i da ljudi imaju šta da vide kada mi igramo, sve ostalo me ne zanima i ostavljam onima koji mnogo vise vole da pričaju“, zaključio je Žarko Lazetić.

Prvak se zna, borba za mesta koja vode u međunarodna takmičenja je neizvesna, kao i to ko će sačuvati status člana Mozzart Bet Superlige. Ljubitelje fudbala tek očekuju uzbuđenja i neizvenost, koji će ući u završnu fazu kada počnu plej-of i plej-aut.

"Finiš prvenstva vidim kao veoma interesantan, svi se bore za nešto. Verujem da će i tereni biti bolji, kao i svi prateći uslovi, a onda ostaje da igrači, stručni štab i navijači uživaju u sportskom nadmetanju“, navodi za kraj Lazetić.


tagovi

TSC Bačka TopolaŽarko LazetićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara