Lazetić i Linta (©MN Press)
Lazetić i Linta (©MN Press)

Lazetić: Ne verujem u sreću i nesreću, bitna je organizacija ekipe; Linta: Partizan nas iscrpeo

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.08.22. | 21:41

Utisci trenera TSC-a i Mladosti GAT posle duela u Bačkoj Topoli

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole/

Iako favorit, TSC je duel novosadsku Mladost dočekao sa zebnjom, pošto u prethodnih šest kola Mozzart Bet Superlige nije imao pobedu na domaćem terenu. Ona je, ipak, stigla ove nedelje golovima Ifeta Đakovca (dva) i Petra Ratkova za 3:0.

Izabrane vesti

Dobar deo posla domaćini su odradili u prvom poluvremenu, pošto su stekli dva pogotka prednosti. U nastavku su rutinski meč priveli kraju, mada, iako je čestitao igračima na osvojena tri boda, trener Žarko Lazetić istakao je i da nije u potpunosti zadovoljan izdanjem ekipe po povratku sa odmora.

"Posle ovakvog rezultata sigurno je da smo zadovoljni i da je sve super. Ono što je meni važno, a biću siguran posle gledanja analize, igrali smo slično kao i prethodne dve utakmice, promašili neke šanse u početku, i onda se pojavila nervoza i fama oko toga što nismo postigli gol dve utakmice. Baš je to možda dalo motiv igračima i uticalo na momke, tu bih se složio sa kolegom (Aleksandar Linta) da je negde bilo očekivano da i njegova ekipa se možda malo psihološki trgne posle poraza od Partizana. Mi smo, ipak, bili na dobrom nivou i energetski i što se tiče igre i odlučnosti. U drugom poluvremenu smo spustili tempo i nismo odigrali baš sjajno i bajno“, konstatovao je Lazetić.

TSC se posle sedam utakmica nalazi na trećem mestu Mozzart Bet Superlige, s tim da Vojvodina ima meč manje i eventualnom pobedom nad vodećom Crvenom zvezdom spustila bi tim iz Bačke Topole za jednu poziciju. Ističe Lazetić da je generalno zadovoljan rezultatima i da ne veruje u sreću i nesreću, već čisto gleda na učinak.

"Neke smo utakmice bili egal sa protivnicma, ali smo gubili ili igrali nerešeno. Ne verujem u sreću i nesreću, bitno je da je ekipa dobro organizovana, a fudbal su i pobeda, poraz i nerešen rezultat.“

Osvrnuo se trener TSC-a i na novopridošlo pojačanje iz Breše, Nikolasa Špaleka.

"Nema šta da se priča, njegova karijera i biografija i sama činjenica gde je igrao govore o njemu i on je u dobrim godinama. Ali kada pogledamo da praktično poslednjih šest meseci nije igrao, ne očekujemo od njega čuda. I ja i ljudi iz kluba smo stava kada dovodimo igrače da im treba dati vremena, uvek kažem ovaj igrač će dati rezultate u januaru. Kod Špaleka se vidi na treninzima kakve poteze ima i da ima jako dobar smisao za igru, to je ono što nama i treba u poslednjoj trećini. Pre svega treba da dođe fizički na ono što treba i da uhvati neke zahteve, verujem da će se pokazati da je pojačanje“, naveo je Lazetić.

Aleksandar Linta, s klupe Novosađana, smatra da je večerašnji duel rešila bolja igra domaćina u prvom poluvremenu.

"Čestitam na pobedi kolegi Lazetiću. Iz rezultata se vidi da je TSC zaslužio pobedu, mislim da je utakmica bile već rešena u prvom poluvremenu. Danas je TSC bio dominantan jer mi energeski nismo bili na nivou, većina igrača je evidentno bila iscrpljena. Utakmica sa Partizanom je ostavila traga na nama, pre svega fizički, a onda i psihički“, podsetio je Linta na poraz svog tima 0:1 prošlog vikenda golom u petom minutu nadoknade.

Ima trener Mladosti na raspolaganju širok igrački kadar i izmenama je pokušao da prodrma ekipu u drugom delu igre.

"Izmenama smo delimično uspeli da podignemo nivo igre u drugom delu, ali nedovoljno za promenu rezultata. Jesmo se podigli u smislu energije, ali nedovoljno. Uzeli smo u obzir i početni sastav i tu smo napravili neke izmene u odnosu na meč sa Partizanom, baš da bismo osvežili tim, zato imamo fond igrača takav kakav imamo“, konstatovao je Linta.



tagovi

Žarko LazetićAleksandar LintaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara