©Starsport
©Starsport

Lazetić: Nisam zadovoljan suđenjem, arbitar nije zaštitio igrače

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.08.23. | 23:40

Joksimović, sa druge strane, uveren da će rezultati doći

Duel dve ekipe koje su zadržale prošlosezonske trenere okončan je pobedom vicepravaka Srbije. Delovalo je da je na pomolu tek još jedan remi bez golova, ali su igrači domaćeg tima uspeli da na kraju pronađu dobitnu kombinaciju. Dugo su Kragujevčani odolevali, da bi utakmicu rešio Saša Jovanović. Mogu na miru da spavaju Topolčani do utorka, kada im u goste dolazi Braga. U najboljem mogućem raspoloženju dočekuju u taboru tima iz Bačke Topole taj meč, koji će za klub ali i mesto biti istorijski.

Strateg ekipe iz Kragujevca, Dejan Joksimović, pored poraza je zadovoljan određenim segmentima u igri svog tima te smatra da će i rezultati doći uskoro. Ipak, ne raduje ga kasno primljeni gol, kao i greške iz kojih je TSC stvarao šanse. Sa druge strane, mišljena je strateg šumadijskog tima da je pogodak primljen iz nečega što njegov tim nije smeo da dopusti.

Izabrane vesti

"Poželeo bi TSC-u sreću u nastavku evropskog takmičenja. Ovaj klub, ovaj stručni štab i tim imaju potencijal da dostojnu predstavljaju naš fudbal u Evropi. Negde na ovaj način smo spremali utakmicu, ovako smo je predvideli. Na žalost, kada igraš protiv jednog ovakvog protivnika potrebno je da iskoristiš određene situacije. Imali su i oni dobre prilike, ono što bih ja naglasio to je da je primetan neki napredak u našoj igri u prethodne dve utakmice. Nadam se da će kao posledica toga doći rezultati. Nisam zadovoljan sem rezultata, napravili smo previše za ovaj nivo takmičenja previše tehničkih grešaka, iz kojih su oni pravili šanse. Gol smo primili iz jedne dosta lagane situacije, dosta predvidljive, moralo je bolje da se reši s obzirom na iskustvo i kvalitet igrača koje mi imamo", naveo je Joksimović nakon utakmice.

Strateg vicepravaka Srbije, Lazetić, smatra da je njegov tim odigrao odlično i da su Kragujevčani pružili dostojan otpor. Kao nagrada kontinuiteta njegove igre stigao je pogodak pet minuta pred kraj utakmice. Kombinovani sastav Topolčana upisao je nova tri boda, pa će neki oh standardnih prvotimaca odmorniji dočekati revanš meč Lige Šampiona.

"Nisu očekivali (Radnički Kragujevac) da loše startuju, vide se pomaci u njihovoj igri, danas su defanzivno bili dosta dobri. Ovo nam je bio prvi od ispita, testova koje ćemo imati u odnose na te evropske utakmice. Položili su ga moji igrači sa desetkom, mi ne možemo bolje od ovoga da odigramo. Uvek će biti mogli smo da iskoristimo šanse, u prvom i drugom delu, ali imao je Radnički. Očekivano je to za ovakvu utakmicu, ali može taj problem da nam napravi dosta ekipa. Prvi deo smo jako dobro pronalizili prostor, oni su stajali dosta dobro, Pantović i Stanić su nam doneli dosta dobrih situacija, dali smo gol koji je poništen, imali dosta šansi iz oduzetih lopti. Imali smo dosta problema u kadru, šest novih igrača u odnosu na meč u Bragi, momci su pokazali izuzetan karakter. Po mom mišljenju, posle ove utakmice smo mnogo bolja ekipa nego u prošloj utakmici", istakao je Lazetić.

Opomenut je šef stručnog štaba Lazetić na današnjoj utakmici žutim kartonom, pa se nakon utakmice dotakao i teme suđenja.

"Nisam zadovoljan suđenjem danas, Đorđević dobije u Evropi zbog starta u četvrtom minutu žuti. Mislim da danas sudija nije zaštitio igrače dovoljno, suđenje nije bilo na nivou, Radnički je igrao kako treba. Dajem sebi za pravo da komentarišem suđenje i kada smo dobili", rekao je Žarko Lazetić.




tagovi

TSC Bačka TopolaRadnički KragujevacŽarko LazetićDejan Joksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara