(© MN Press)
(© MN Press)

Lazetić pred gostovanje u Nišu: To je sada neki drugačiji, agresivniji Radnički

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.08.23. | 18:33

“Čukaričkom je bio ravnopravan rival”, ističe trener TSC-a

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

U glavama Braga, na terenu Niš. Posle atomskog derbija sa Partizanom, TSC očekuje gostovanje na jugu Srbije. Pokušaće izabranici Žarka Lazetića da naprave dobru uvertiru pred gostovanje u Portugalu i sa nova tri boda stvore dobru atmosferu izlazak na evropsku scenu. Prošle sezone su bili ubedljivi na Čairu, čak tri puta su pogađali mrežu domaćina. Novo izdanje Mozzart Bet Superlige donosi i nove okolnosti, a igrati protiv Radničkog na njegovom stadionu nije lako. Iz tog razloga vicešampiona iz prethodnog takmičarskog godine očekuje teška utakmica.

Izabrane vesti

Iako je duel protiv Partizana odigran još u subotu, smatra šef struke Topolčana da je drugi meč u sezoni stigao brzo. TSC je zbog debija u kvalifikacijama za Ligi šampiona tražio da se utakmica igra u četvrtak, Radnički je izašao u susret.

Brzo je došla druga utakmica u sezoni, ulazimo u ritam. Zadovoljan sam kako smo izgledali, iako ima dosta prostora za napredak, jer je odigrano tek jedno kolo. S obzirom na protivnika, tok utakmice i to kako smo došli do boda moramo biti zadovoljni. Raspored nam nije lagan i spremamo se za predstojeće tradicionalno teško gostovanje u Nišu“, rekao je Lazetić.

Vidi Lazetić promene nabolje u redovima protivnika. Nišlije jesu poražene na gostovanju Brđanima, ali su po rečima šefa struke Topolčana pokazale da su tim koji može da zapreti. Vetar u leđa fudbalerima u plavom dresu biće veliki bod protiv Partizana.

Dobro smo proučili utakmice Radničkog i vidimo ideju i promenu sistema. To je sada neki drugačiji, agresivniji tim. Iako je izgubio od Čukaričkog, videlo se da je ravnopravan. Nije lako igrati na Brdu, a imali su gosti prilike, prečke i stative, promašen penal, dosta izglednih situacija. Naš bivši golman Filipović je bio na nivou i uspelo mu je da održi Čukarički. Protivnika respektujemo i znamo kakav individualni kvalitet imaju njihovi igrači. Ne sumnjamo da nas čeka zahtevna utakmica, ali verujem da smo spremni za nju i da ćemo na krilima prošlog kola imati dobar zamah za sutrašnji meč“, zaključio je Lazetić.

Junak derbija sa Parnim valjkom, zbog gola za izjednačenje, Nemanja Stojić, svestan je kvaliteta protivnika. 

Radnički je izuzetna ekipa sa sjajnim pojedincima koji u svakom trenutku mogu da naprave razliku. Iako u prošloj sezoni rezultatski nije opravdala očekivanja, sigurno će to pokušati da ispravi u novoj. Maksimalno smo spremni i očekujemo težak duel u kome ćemo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat“, kazao je Stojić.

Utakmica između Radničkog i TSC-a igra se u četvrtak od 17.55 časova, uz prenost na TV Arena Premium 1.



tagovi

TSC Bačka TopolaŽarko LazetićNemanja Stojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara