Vladan Novevski (Foto: J. Grlić)
Vladan Novevski (Foto: J. Grlić)

Lazetić regrutovao još jednog srpskog sina: Novevski iz Makedonije sleteo među Orliće

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 20:45

Krilni vezista Vojvodine prihvatio poziv da nastupa za omladinsku reprezentaciju Srbije

Tamo gde su stali Goran Grkinić i Vladimir Matijašević nastavio je Nikola Lazetić. Direktor mlađih kategorija FSS je po dolasku na pomenutu funkciju u decembru prošle godine istakao da će jedan od njegovih primarnih zadataka biti pronalaženje i regrutovanje fudbalera srpskih korena širom sveta, voljnih da zaigraju za naš državni tim. Jednog je od njih pronašao je u komšiluku, pošto je Vladan Novevski, novopečeni prvotimac Vojvodine i doskorašnji reprezentativac Severne Makedonije, posle razgovora sa Lazetićem odlučio da obuče dres naše mlade reprezentacije.

Izabrane vesti

"Posle razgovora sa direktorom Nikolom Lazetićem definitivno sam, zajedno sa roditeljima, doneo odluku da posle četiri godine nastupa za sve kategorije Severne Makedonije, zaigram za Srbiju. I biće mi čast", rekao je Novevski za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Kao nekadašnji sportski direktor novosadskog kluba Lazetić je očigledno uvideo talenat koji 18-godišnji vezista poseduje. O razlozima zbog kojih se odlučio da prihvati poziv direktora mlađih kategorija FSS Novevski ističe:

"Jednostavno procena je da ću imati bolje uslove za razboj, poverenje na koje sam naišao u Fudbalskom savezu Srbije garantuje mi dobar rad i nadam se potpunu afirmaciju. U Vojvodini sam od pionira, poznajem veliki broj igrača u selekciji i na meni je da se napornim radom nametnem. Ovim putem bih se zahvalio i Fudbalskom savezu Severne Makedonije na svemu što sam doživeo u mlađim selekcijama."

Novevski je za prvi tim novosadskog kluba debitovao sredinom oktobra protiv Rada, a pažnju Nenada Lalatovića posebno je skrenuo na sebe na pripremama u Turskoj, pa je u prolećnom delu sezone još pet puta dobio šansu, od čega jednom kao starter pre dve nedelje protiv Partizana.


tagovi

Fudbalski savez SrbijeNikola Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara