Žarko Lazetić i sudija Milan Ilić (MN Press)
Žarko Lazetić i sudija Milan Ilić (MN Press)

Lazetić: Sila Boga ne moli, ali Bog silu ne voli

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.03.24. | 18:04

Trener TSC-a posle meča nad Zvezdom

Dosta dobrih stvari za Bačku Topolu i ovdašnji fudbal je uradio Žarko Lazetić, ali ni iz 12. pokušaja nije uspeo da nađe način da obori na pleća Crvenu zvezdu. Bez obzira da li je sedeo na klupi Metalca iz Gornjeg Milanovca (ranije) ili TSC-a (sad) uvek bi ostajao bez velike nagrade.

Iako joj se sportski i ljudski nadao, na bazi nerešenog ishoda u prvom delu sezone, kad je odoleo na stadionu „Rajko Mitić“ (1:1), da bi posle druge utakmice subotnjeg programa 23. kola čestitala rivalu. Što je džentlmenski i učinio.

Izabrane vesti

Čestitam Zvezdi na pobedi. Bili smo nervozni, naročito u drugom poluvremenu. Jesmo se branili, i to fenomenalno, jer nam je rival samo triput šutnuo ka gol u prvom delu. Taktila je bila dobra. U drugom delu smo bili bolji sa loptom, ali nnismo bili oprezni tamo gde padaju bočne lopte, tu bih se zadržao. ali sam zadovoljan što je debitovao dečak rođen 2007. godine i na tome mu čestitam“, rekao je Lazetić, koji se, zanimljivo, prvi put u trenerskoj karijeri suočio sa Vladanom Milojevićem.

Protiv TSC-a su svirana dva jedanaesterca. Lazetić je u prošlosti umeo da bude direktan u komentarisanju sudijskih odluka, a sad se čini da je pribegao drugačijem načinu, koristeći ironiju.

Momcima sam rekao, kazaću i vama: sila Boga ne moli, ali Bog silu ne voli“, dodao je Lazetić.

Kasnije je o svemu opširno pričao na konferenciji za medije Bez obzira na poraz, zadovoljan je šef struke vicešampiona Srbije prikazanim. Prvobitno se osvrnuo na reči pohvale kolege sa druge strane, Vladana Milojevića, a zatim se osvrnuo na igru svog tima. Pohvalio je Lazetić istrajnost svog tima u taktici, ali i naglasio gde je moglo i moralo bolje, odnosno u kojim segmentima igre je njegov tim podbacio. TSC je bio bez nekolicine igrača odbrane, pa su sa ne prinudnim pozijama našli pre svih Vukašin Krstić, kojem nije u prirodi da bude desni bek, Aleksa Pejić je kao i u Pančevu igrao na mestu štopera.

„Malo crvenim i nije mi baš prijatno, nisam navikao, hvala puno na lepim rečima Milojeviću. Prvi deo smo bili sa loptom dosta nervozni i nesigurni, što je možda i očekivano. Imali smo dosta problema u zadnjoj liniji, igrači nisu osećali sigurnost, igrali su na nekim iznuđenim pozicijama, Milosavljević se spuštao dole, Pejić koji malo igra više napred. Nismo napadali prostor niti nešto više od toga. Zvezda je dobro zatvroila sredinu terena gde mi volimo da eksploatišemo viškove“, naveo je Lazetić posle utakmice.

Crvena zvezda je delovala kao bolji protivnik u prvom poluvremenu, ali je do prednosti stigla iz penala, dok je pre toga Gelor Kanga pogodio prečku. Smatra Lazetić da se njegov tim dobro branio i da nije u tim momentima dozvolio protivniku da stvori previše dobrih prilika za pogodak. U nastavku je takođe njegov tim igrao dobro, smatra mladi stručnjak, ali je iz nekih sopstvenih grešaka uspeo da primi pogodak, prvenstveno onaj koji je postigao Osman Bukari. Podvlači na kraju šef struke vicešampiona, da je ponosan na svoje fudbalere iako su poraženi

„U prvom poluvremenu nije bilo neke ozbiljnije šanse za Zvezdu, dobro smo to branili, nismo sa visinom bili kako treba, ali prekide smo branili dobro. Pohvalio sam igrače na poluvremenu, nisam pravio izmene. Bili smo dobri u drugom delu, osim tog gola za 2:1 gde smo zaspali, nismo izašli za loptom, tu smo bili malo slabiji bez Stojića i ostalih defanzivaca, imali smo i posle dobre šanse. Znali smo ako je jedan gol razlike da ćemo imati svoju šansu i imali smo je. Rekao sam igračima da sam prepopnosan na njih, kako su izgledali i kako su igrali. Ne mogu da kažem za sve aktere utakmice da mogu da budu ponosni, tu ću se zaustaviti“, izjavio je Žarko Lazetić.

U više navrata su igrači TSC-a pravili sami sebi problem, dozvolivši Crvenoj zvezdi da im preotme loptu u fazi izgradnje napada. Ipak, Lazetić smatra da je to bio rizik iz kojeg je njegov tim mogao i da postigne, ali i da primi pogodak. Takođe, navodi šef struke Topolčana da su u nekim situacijama njegovi igrači mogli da izaberu bolje rešenje, što je sve normalna pojava u fudbalu.

„Za mene lično, najveći je rizik da nismo rizikovali. Izgubili smo neke lopte i mogli da primimo gol, to je sve okej. Nismo u nekim situacijama birali dobra rešenja. Kod prvog gola, kada nam je Ivanić presekao tu igru na trećeg koja nije trebala da bude u tom trenutku, Partizanu smo dali gol gde su oni igrali tu pritisak. Dobro smo igrali, pa smo u nastavku usporavali, tu se Zvezda vraćala. Izgubili smo neke lopte i protiv Frajburga, Vest Hema ali i u našoj ligi, tako je bilo i u Pančevu. Preuzimamo rizik, ali to je mnogo bolje, to je naša ideja u tome ćemo istrajati“, rekao je na kraju Lazetić.



tagovi

Mozzart Bet SuperligaŽarko LazetićTSC Bačka TopolaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara