Lazetić uoči derbija sa Partizanom: Rikardo nervozan, jer ne daje golove

Vreme čitanja: 4min | ned. 30.04.23. | 13:53

„Nisu crno-beli dugo pobedili, to je problem za nas“, kaže trener TSC-a

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Tek su se slegli utisci posle istorijskog duela protiv Čukaričkog, a već sledi novi test za topolski tim. Još jedan težak zadatak i pre svega veliki ispit sposobnosti imaće pred sobom fudbaleri TSC-a kada im u ponedeljak (17.00, TV Arena Premium 1) doće u goste Partizan. Priliku za publiku da u samo par dana uživa u dva veoma izazovna meča za tim koji predvodi Žarko Lazetić. Treće kolo plej-ofa Mozzart Bet Superlige doneće ljubiteljima fudbala dvoboj koji može da u potpunosti udalji beogradskog velikana iz Humske ulice od Lige šampiona.

Izabrane vesti

Iako su crno-beli u lošoj formi i drugo mesto je trenutno za njih samo pusta želja, ne očekuje nimalo lak meč šef stručnog štaba TSC-a. Navodi da se u toj rezultatskoj krizi možda i krije opasnost po njegovu ekipu, kao i da će neki fudbaleri Partizana tražiti izlazak iz loše forme baš protiv ekipe iz Bačke Topole.

„Iza nas je fantastična utakmica protiv Čukaričkog. Velika je stvar kako smo igrali i način na koji smo uspeli da dođemo do pobede. To nam mnogo znači u pripremi za predstojeću utakmicu. Naravno, moraćemo da budemo izuzetno oprezni, nije dobro što Partizan dugo nije pobedio i smatram da to može biti veliki problem za nas. Znam da im ne prija pozicija u kojoj se nalaze i da je Rikardo nervozan što ne daje golove. Imali su mnogo više bodova i od nas i od Čukaričkog i Partizanovo trenutno mesto na tabeli je potpuno neverovatno. Ponovio bih da mi u ovom momentu živimo svoj san i želimo da on što duže potraje“, rekao je Lazetić.

Bodovno su izjednačeni na tabeli Mozzartbet Superlige TSC i Čukarički, ujedno i sedam bodova udaljeni od Partizana, koji možda hvata poslednji voz za priključak u borbi za poziciju koja donosi kvalifikacije za Ligu šampiona. Posebnu pažnju na ovaj meč privlači činjenica da je Lazetić nekada bio fudbaler i trener Partizana, ali mladi trener ističe da to ni na koji način nema uticaja predstojeći meč koji će igrati Topolčani.

„Ovo je velika prilika i veliki test za nas. Sigurno bi bilo tako i da igramo protiv neke druge ekipe, ali ovaj meč ima veliku vrednost jer je to jedan od dva naša najtrofejnija kluba. Poznata je moja povezanost sa Partizanom, i emotivna i životna, a kroz fudbal i trenerska, ali i ja i svi ćemo želeti pobedu. To što smo trenutno drugi na tabeli ništa ne garantuje, ima mnogo bodova u opticaju i probaćemo da do kraja prvenstva igramo najbolje što možemo, da iz utakmice u utakmicu sprovodimo našu igru i tako dođemo do rezultata. Vidim da je sad popularno da se kaže samo mora da se pobedi, ne vidim to tako. Nismo mi taj tim koji dolazi do pobede na ne znam kakve načine, mi smo pre tim koji na razne načine gubi i kada igra dobro. Meni je pre kao treneru važno da budemo u svojim zahtevima, da sprovodimo stvari kako treba ofanzivno i defanzivno. Ako treba da se branimo, branićemo se”.

Ne želi da se bavi predviđanjima Lazetić, ističući da je svaka utakmica posebna za sebe, ali i da njegov tim želi da pobedi sve protivnike. Upozorava na prethodna iskustva sa Partizanom njegove ekipe, jer su jesenas put crno-beli slavili u Bačkoj Topoli, iako je TSC odigrao odlično. Presudan je bio direktan udarac na gol iz prekida Slobodana Uroševića (3:2).

“Nisam od onih koji unapred najavljuju pobedu ili se unapred predaju, makar igrali i protiv Mančester Sitija. Sa stručnim štabom i ekipom se spremamo da pobedimo svaku utakmicu, tako je i sad. Imamo iskustvo protiv Partizana iz prethodna dva meča. U prvom smo bili u podređenom položaju, ali smo uspeli da dođemo do boda, a u drugom, u kome smo bili mnogo bolji, videli smo kako može da zablista pojedinac od koga se to ne očekuje i šutne svoj najbolji slobodnjak, kao što je to uradio Urošević. Imaju crno-beli veliki individualni kvalitet i zaista moramo da budemo oprezni fokusirani na sebe i držimo najviši nivo igre jer je se samo tako pobeđuje Partizan, bez obzira na kom mestu tabele se nalazi“, dodao je Lazetić.

Saša Jovanović, jedan od junaka pobede nad Čukaričkim, navodi da je njegova ekipa odigrala fenomenalan meč protiv Brđana, ali i tek slede pravi izazovi, prvi je protiv Partizana. Očekuje pobedu koja bi njegov tim odlepila čak deset bodova od protivnika sa kojim se sreću.

„Odigrali smo gotovo savršenu utakmicu, agresivnu, sa dosta ritma. Na našu sreću, pobedili smo i osvojili bitna tri boda. Sad nam dolazi ekipa o kojoj ne bi trebalo trošiti reči, svi znamo kakav kvalitet Partizan poseduje. Znamo da će biti teško, iako su u momentu krize ne smemo zaboraviti da je to Partizan. Ipak, igramo na svom stadionu, pred svojom publikom i nadam se da ćemo uz pomoć navijača doći do pozitivnog rezultata“, rekao je Jovanović.



tagovi

Mozzart Bet SuperligaŽarko LazetićRikardo GomešTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara