(©Reuters)
(©Reuters)

Legenda grčkog fudbala malo preterala: Kada gledam Mesija, vidim sebe

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.12.23. | 19:42

Vasilios Cijartas ima visoko mišljenje o sebi

Bio je Vasilios Cijartas dobar igrač. U svoje doba branio je boje AEK-a, bio četiri godine u Sevilji, godinu u Kelnu. Ali, u Grčkoj je jedna od legendi, jer je bio deo tima koji je 2004. godine osvojio Evropsko prvenstvo.

Ali, ako pitate Cijartasa, ispada da je bio sam krem fudbala. Nekadašnja “desetka” Grčke nimalo skromno u intervjuu za španski El Konfidensijal uporedio je sebe sa – Lionelom Mesijem.

Izabrane vesti

Priča je krenula od toga da su Cijartasa optuživali dok je bio igrač, da premalo trči.

“Trčao sam malo za one koji ne znaju ništa o fudbalu. Trčao sam unapred i istovremeno razmišljao o tome kako da odigram završni pas ili da probijem odbranu. Neki ljudi misle da izvođenje slobodnih udaraca i kornera ne umara. Fudbal nije maraton. Kao što je Krojf govorio: “Ne postoji fudbaler koji je brži od lopte”, pričao je Cijartas.

Konstatacija novinara da takvih igrača kao što je on ili Rikelme, više ne postoje, Grk je nastavio:

“Vidim da igrači koji sada dolaze su manje-više identični jedan drugom, imaju iste karakteristike. Ja sam bio sličan Mesiju. Malo je takvih igrača danas kao što smo bili Rikelme, Mesi i ja. Kažu da nisam trčao, a ja sam davao po 15-20 golova po sezoni, nizao asistencije. Ako je sve u trčanju, što onda i štoperi ne jure u napad”?

Pitanje svih pitanja je došlo potom, u kojem igraču koji je danas na terenu Cijartas vidi sebe.

“Ako bi gledali individualne karakteristike, dribling, brzinu s loptom u nogama, onda biram Mesija. Način kako razmišlja, odigrava, imaginacija koju ima na terenu… Ne vidim nijedan razlog zašto ne bih sebe poredio s njim. Postoje stvari koje samo on na terenu može da uradi”, podvukao je Vasilios Cijartas.



tagovi

Lionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara