Momenat kada je Van Bisaka isključen (©reuters)
Momenat kada je Van Bisaka isključen (©reuters)

Legende ne štede Van Bisaku: Svojim glupostima samo pravi probleme

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.09.21. | 21:35

Pol Skols i Džo Kol smatraju da desni bek Junajteda mora pod hitno da promeni pristup igri ako želi da ostane u Junajtedu

Mančester junajted se proveo u Bernu kao bos po trnju zahvaljujući demonstraciji totalne ofanzive Jang Bojsa, koja je bila podstaknuta direktnim crvenim kartonom Arona Van Bisake već u 35. minutu, te amaterskim potezom Džesija Lingarda koji je poklonio trijumf protivniku u petom minutu nadoknade.

Sreda, 21.00: (1,62) Atletiko Madrid (3,80) Porto (6,75)

Izabrane vesti

Upravo je nesmotreni potez Van Bisake kojim je umalo slomio skočni zglob Kristoferu Martinsu Pereiri dodatno pogurao utakmicu u smeru Junajtedovog poraza, jer se Ole Gunar Solskjer okrenuo totalnoj defanzivi koja mu mu se obila o glavu. Zbog toga se 55.000.000 evra plaćeni desni bek našao na meti kritika engleski fudbalskih legendi – Pola Skolsa i Džoa Kola.

“Svojim glupostima samo stvara sebi probleme. Siguran sam da nije namerno startovao ali je zaslužio da bude isključen“, poručio je Skols.

Saglasio se s njim i nekadašnji as Čelsija koji smatra da je sudija Fransoa Leteksije postupio ispravno što je Van Bisaki pokazao direktan crveni karton.

“I ja sam siguran da nije bilo namere u Van Bisakinom startu, ali zbog sile kojom je išao na protivnika morao je izađe iz igre. Neizbežan je bio taj crveni karton. Kada je promašio loptu i startovao onako na nogu rivala, moraš napolje“.

I struka smatra da je crveni karton bio jedina logična odluka posle svega što se desilo u 35. minutu.

“Direktan crveni karton, bez dileme. Kao što smo videli na Evropskom prvenstvu, UEFA je rešila da se obruši snažno na igrače koji tako startuju na protivnike. Van Bisaka je jasno udario protivnika na nepropisan način“, smatra nekadašnji sudija Piter Volton.



tagovi

Aron Van BisakaMančester JunajtedLiga šampiona

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara