Aron Ramsdejl (©Reuters)
Aron Ramsdejl (©Reuters)

Leno dobija konkurenciju, Jokan ostaje bez važnog igrača: Ramsdejl na pragu Arsenala za 28.340.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.08.21. | 17:56

Tobdžije spremile veliki novac za 23-godišnjeg golmana

Kako prenosi Dejli Mejl, Arsenal je na pragu postizanja dogovor sa Šefild junajtedom oko transfera Arona Ramsdejla. Tobdžije već neko vreme pregovaraju sa Blejdsima, koji su najpre tražili 47.230.000 evra (40.000.000 funti) za svog čuvara mreže. Konačno je došlo do pomaka u pregovorima, a dve strane su se navodno našle na sumi od 28.340.000 evra (24.000.000 funti).

Prodao je Arsenal prošlog leta Emilijana Martineza Aston Vili za 17.400.000 evra, samo da bi Argentinac postao jedan od ključnih igrača tima iz Birmingema. Zacementirao je svoje mesto i u prvoj postavi argentinske reprezentacije, sa kojom je prošlog meseca osvojio Kopa Amerika.

Izabrane vesti

Bernd Leno je ostao bez prave konkurencije, pa je uprava kluba to rešila da promeni. Sada bi mogao da ostane i bez mesta među stativama, kako je Arsenal spremio veliki novac za Ramsdejla. Čitav transfer mogao bi Tobdžije potencijalno da košta i 35.440.000 evra (30.000.000 funti) sa bonusima, navode engleski mediji.

Ramsdejla nije bilo na golu Šefilda u utakmici Liga kupa protiv Karlajla (1:0), što je samo podgrejalo spekulacije o njegovom odlasku.Trener Blejdsa Slaviša Jokanović je istakao da je samo želeo da pruži šansu drugima.

"Nema ničga posebnog u njegovom odsustvu, ničega. Samo sam želeo da dam šansu nekim igračima i ostale odmorim".

Nije ipak u potpunosti otpisao mogućnost Ramsdejlovog odlaska.

"Aron je moj prvi izbor, to definitivno mogu da kažem, ali moram da vidim šta drugi ljudi mogu u slučaju da se nešto dogoodi. Koje su nam druge opcije i koje mogućnosti još postoje".

Arsenal je ovog leta već potrošio 84.000.000 evra na pojačanja. U klub su stigli Ben Vajt iz Brajtona, Albert Sambi Lokonga iz Anderlehta i Nuno Tavares iz Benfike. Zasad nije bilo zarada od transfera igrača, pošto su na pozajmice otišli Mateo Genduzi i Vilijam Saliba (Marselj), kao i Dejan Iliev (Sered), dok je David Luiz napustio klub po isteku ugovora.



tagovi

ArsenalŠefild junajtedSlaviša Jokanović

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara