Leo Bonuči u Bundesligi - kako vam ovo zvuči?

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.08.23. | 15:16

Union ima ideju, pitanje je samo može li da je realizuje...

Njegova ideja bila je jasna: još godinu dana u dresu Juventusa, pa penzija. Dosta je bilo. Međutim Maks Alegri očito je Leonardu Bonučiju (36) predočio da nema nameru da ga koristi tokom predstojeće sezone, a kako čuveni as ne bi želeo da ode kao epizodista, iliti ne daj bože statista, Đanluka di Marcio javlja da veteran razmišlja o promeni sredine.

Zapravo, Bonuči se dvoumi: da li da ovog leta okači kopačke o klin, ili da ode u neki drugi klub, odigra još 12 meseci i onda definitivno kaže zbogom.

Izabrane vesti

Za tu njegovu dilemu čuli su u Kepeniku, konkretno u Kući starog šumara, pa su rešili da pokušaju da iskusnog Italijana privole da karijeru završi u Union Berlinu!

Zvuči zanimljivo, zar ne?

E sad, koliko je priča realna ostaje da vidimo tokom narednih dana, pošto se iz nemačkog kluba još nisu oglašavali, kao ni iz Bonučijevog okruženja. Istina je da Leo ima ugovor sa Juventusom, istina je i da kupovina igrača starijih od 30 godina nije karakateristična za Unionovu filozofiju poslovanja, ali nema sumnje da bi klub iz Torina izašao u susret jednom od svojih 'senatora' i pustio ga da ode bez obeštećenja ukoliko ovaj to poželi.

Šta bi mogao da bude Bonučijev motiv? Prosto, nikada nije igrao van granica Italije - možda da se okuša u inostranstvu. A i Berlinci igraju Ligu šampiona. Ne bi bilo loše oprostiti se od fudbala igrajući u eliti.

S druge strane, nema sumnje da bi Unionu igrač kalibra Lea Bonučija značio makar i u tim godinama. Pogotovo njegovo iskustvo na međunardnoj sceni. Na kraju krajeva, nije ovo prvi put da Union pokušava da dođe do igrača ozbiljne klase. Sa Maksom Kruzeom bio je pun pogodak. Sa Realovim Iskom postojao je dogovor zimus, ali je propao u poslednji čas.

Ovog leta Union je doveo Lukasa Tusara iz Herte za 2.800.000, napadača Mikela Kaufmana iz Kopenhagena platio je 2.700.000, malo poznatog Benedikta Holerbaha iz Veena, takođe špica - 2.000.000. Bez obeštećenja stigao je golman Aleksandar Švolov (Herta), a na pozajmicu Aleks Kral (Spartak Moskva), David Datro Fofana (Čelsi) i Brenden Aronson (Lids).

Najskuplje pojačanje trebalo bi da bude Robin Gosens iz Intera, za kog će Union navodno iskeširati oko 15.000.000 evra.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Leonardo Bonuči

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara