Leonardo Bonuči (©Reuters)
Leonardo Bonuči (©Reuters)

Leonardo Bonuči rekao dosta: Trofejni defanzivac završio karijeru

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 19:54

Najstariji strelac u finalima Evropskog prvenstva kači kopačke o klin

Došao je kraj karijere kakvu bi svaki dečak koji trčkara za loptom poželeo da ima. Leonardo Bonući (37) odlučio je da nakon današnje utakmice sa Istanbulom, poslednje u prvenstvu Turske, staviti tačku na igranje fudbala.

Može se reći da je takva odluka očekivana, jer je od dolaska u Fenerbahče januara ove godine iskusni defanzivac mučio muku sa velikim brojem povreda, a s obzirom na to da je blizu četvrte decenije života, dalje nije moglo.

Izabrane vesti

Trofejni štoper karijeru je započeo u italijanskom niželigašu Viterbeseu, odakle je usledio prelazak u Inter. Nije se Bonući naigrao fudbala u milanksom velikanu, pa je ubrzo promenio sredinu i otišao u Bari, a ta odluka se ispostavila kao ispravna.

Igre u Bariju su afirmisale u jednog od najboljih defanzivaca u italijanskom fudbalu, pa se nakon samo godinu preselio u najtrofejniji italijanski klub – Juventus. Sa Starom damom je osvojio šest uzastopnih titula Serije A (2012-2017).

U sezoni 2017/18 Bonući je neočekivano prešao u redove ljutog rivala torinskog kluba – Milan, ali se posle jedne sezone vratio u Juventus i osvojio još dva Skudeta.

U dresu Juventusa sjajni štoper je upisao 502 nastupa i 37 golova.

Poslednju sezonu u karijeri Italijan je proveo u Unionu iz Berlina i Fenerbahčeu.

Kruna karijere Leonarda Bonućija svakako je osvajanje Evropskog prvenstva 2020. godine, gde je u utakmici za trofej postigao gol za izjednačenje protiv Engleske, postavši najstariji strelac u finalima takmičenja.

U reprezentaciji Italije Bonući je odigrao 121 meč i postigao osam golova.


tagovi

Leonardo Bonuči

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara